Connect with us

Lidl va deschide un supermarket în Miroslava, în apropiere de Primărie

Aici va apărea primul Lidl din Miroslva

Investiții private

Lidl va deschide un supermarket în Miroslava, în apropiere de Primărie

Lidl va deschide primul său supermarket din Miroslava în apropiere de sediul Primăriei, pe șos. Iași – Voinești, pe un teren care aparține Conex, firmă a soților Prisecaru. Retailerul tatonează terenul încă din anul 2020, dar, între timp, în vecinătate s-a deschis și complexul Family Market.

Lidl a încheiat ante-contracte de cumpărărare în decembrie 2020 pentru o suprafață de peste 10.000 mp, iar surse din piață spun că tranzacția va fi finalizată în februarie 2023, iar prețul final va trece de pragul de un milion de euro.

Pentru terenul evidențiat cu roșu există ante-contracte de vânzare-cumpărare, dar nu este exclus ca Lidl să achiziționeze și alte proprietăți ale soților Prisecaru din imediata vecinătate, mai ales că planurile Lidl sunt să asigure și o fluență a traficului prin cedarea unor terenuri către Primărie pentru supralărgirea străzilor

Suprafața achiziționată de Lidl este formată din mai multe parcele, dar cele importante sunt un teren de 7.500 mp (la șosea, în intersecție) și unul de 2.500 mp în prelungirea acestuia. Pentru acest ultim teren, în noiembrie 2022, Imperia Development SRL (actualul proprietar, firmă a soților Prisecaru) a obținut o autorizație pentru construirea unui centru comercial.

Din informațiile APIX.ro, inclusiv în luna ianuarie 2023 au fost emise autorizații, în condițiile în care, de la începutul anului, au început demolările halelor de pe teren.

Zona în care va fi construit noul Lidl, în spatele tonetei cu fructe

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top