Connect with us

Mall-ul de la ERA va fi finalizat în aprilie 2025/A fost confirmată construirea magazinului IKEA la Iași

Investiții private

Mall-ul de la ERA va fi finalizat în aprilie 2025/A fost confirmată construirea magazinului IKEA la Iași

Lucrările de extindere a complexului ERA vor fi finalizate în aprilie 2025, conform celui mai recent raport al MAS P.L.C., companie implicată în proiect. Același document confirmă și tranzacția cu IKEA, care va deschide primul său magazin la Iași, lângă BricoDepot, așa cum APIX.ro a anunțat în octombrie 2023.

„Extinderea fostului Centru Comercial Era în Mall Moldova va crea un centru comercial super-regional care va deservi estul României și Republica Moldova vecină, o zonă de influență estimată la aproximativ 952.000 de locuitori. Centrul va include cel mai mare hipermarket din regiune, peste 200 de magazine, mai mult de 30 de restaurante, o facilitate de divertisment și agrement de amploare și un hub dedicat mobilierului pentru casă. Lucrările de construcție au început. În plus, aproximativ 5,25 hectare din teren sunt contractate de IKEA pentru a construi și opera primul său magazin în regiunea Moldovei”, se arată în raportul MAS P.LC..

Cele 5,2 hectare au costat 4,2 milioane euro

În ceea ce privește „Mall Moldova”, raportul menționează că lucrările la centrul comercial vor fi finalizate în aprilie 2025, iar investiția totală se ridică la 140 milioane euro. Pe întreg amplasamentul schițat mai sus există deja emise autorizațiile de construire necesare.

Șantierul de extindere a centrului comercial ERA
Terenul unde va fi construit magazinul IKEA. „De îndată ce vom avea o evoluție concretă a planurilor legate de Iași, vom fi mai mult decât bucuroși să o împărtășim cu publicul larg”, au comentat oficialii IKEA, în toamna anului trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top