Connect with us

Greenfield Copou: ce valoare de piață are proiectul și câte locuințe au fost vândute până acum

Investiții private

Greenfield Copou: ce valoare de piață are proiectul și câte locuințe au fost vândute până acum

Dezvoltatorul IMPACT susține că valoarea de piață a proiectului Greenfield Copou ajunge la 175 milioane euro, conform unui raport publicat pe Bursă. Construcția complexului ar putea începe în acest an, în condițiile în care autorizația a fost emisă în iulie 2023.

Raportul cuprinde situația dezvoltatorului pe primele 9 luni ale anului trecut. Potrivit documentului, până la 30 septembrie 2023, au fost vândute 24 de apartamente din complex cu o valoare totală de 2,8 milioane euro. Complexul ar urma să aibă 1.062 de apartamente, în blocuri cu 5 etaje.

Din informațiile APIX.ro, IMPACT a contactat constructori locali pentru realizarea ansamblului, dar o dată certă pentru începerea lucrărilor încă nu este anunțată – în raport acest moment este programat între 2024 și 2026. Sunt deja câțiva ani de când a fost anunțat proiectul, investiția fiind lansată înainte de pandemie.

Care sunt principalele elemente ale investiției de la Iași, așa acum apar ele în raportul citat:

  • Unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale autorizate în municipiul Iași, cu o valoare de piață de peste de 175 milioane euro (140.181 mp construiți)
  • GREENFIELD PLAZA COPOU, un centru comunitar cu galerii comerciale, sală de sport & centru wellness, restaurant și spații dedicate altor funcțiuni (grădiniță)
  • Facilitățile complexului includ 15.000 mp de spații verzi, asigurând zone de relaxare și spații de joacă pentru copii
  • Clădirile vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, respectând noul standard în construcția de locuințe, nZEB, ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei și utilizarea de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice
Terenul se află pe str. Viticultori și are o valoare (actualizată) de piață de 11,6 milioane euro

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top