Connect with us

VIDEO Stadiul lucrărilor la Eli Park Iași [imagini din dronă]

eli park iasi stadiu lucrari martie 2024

Investiții private

VIDEO Stadiul lucrărilor la Eli Park Iași [imagini din dronă]

Lucrările la Eli Park Iași avansează într-un ritm alert, conform unor imagini din dronă publicate de investitor pe contul de Linkedin, video preluat de APIX.ro și pe care îl puteți vizualiza mai jos. Șantierul a fost deschis în toamna anului trecut. APIX.ro a fost prima sursă media care a scris despre Eli Park.

Parcul logistic va fi amenajat în patru etape, iar suprafața totală va ajunge la circa 64.000 mp, respectiv spații industriale moderne construite conform facilităților de clasă A. Amplasarea este lângă parcul industrial I Miroslava. În imediata vecinătate, la nord, spre calea ferată, va fi construit cel de-al treilea depozit logistic al Kaufland din România.

„Fiecare spațiu este echipat standard cu toate utilitățile necesare pentru activități de depozitare și producție, inclusiv duze de stingere ESFR, hidranți de incendiu interior și exterior, sisteme de detecție a incendiilor, uși sectionale și rampe de încărcare electrice”, se arată într-un anunț identificat de APIX.ro pe un site de închirieri spații.

Eli Park Iași – randare

Investitorii spun că halele vor fi acoperite cu panouri sandwich de 10 cm grosime pentru pereții exteriori și 14 cm pentru acoperiș. „Iluminatul industrial este realizat complet cu LED-uri, iar podeaua are o capacitate de încărcare de 5 tone/mp, cu o înălțime utilă liberă de 10,5 metri”, se mai arată în anunțul citat.

Amplasarea parcului

Așa cum APIX.ro a scris în august 2022, în proiect este implicată Synergy Logistic SRL, patronată de Huseyin Karali şi Savas Gunata. Cei doi au fondat, în 2001, Synergy Construct SRL, societate care a devenit unul dintre principalii contractori generali pentru proiecte comerciale si industriale. În portofoliul de proiecte al Synergy sunt investiţii în parcuri logistice din România, Georgia, Germania, Polonia şi Turcia.

În compania deschisă special pentru parcul logistic din Miroslava (dar cu sediul social în București) figurează printre asociați și Carmen Pițigoi, soția omului de afaceri Bogdan Pițigoi, cel care a făcut primul parc logistic – Solo, vândut anul trecut către grupul suedez Oresa).

Verificările APIX.ro din 2022 au relevat că pe terenul de 27 ha deținut de Synergy este o ipotecă de peste 2 milioane euro în favoarea firmei Element Logistic & Industrial Investments SRL, companie ai cărei beneficiari reali sunt, conform Registrului Comerțului, oamenii de afaceri Dragoș Sacha (fondatorul Superbet) și Ionuț Dumitrescu (dezvoltator). Cei au anunțat, în urmă cu câțiva ani, intenția de a construi parcuri logistice și industriale în mai multe zone din țară, sub brandul „Eli Parks” – informație care, între timp, a fost confirmată și în cazul parcului de la Iași.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top