Connect with us

Au fost autorizate noi blocuri înalte în zona Comat: 560 de apartamente în 9 tronsoane

Investiții private

Au fost autorizate noi blocuri înalte în zona Comat: 560 de apartamente în 9 tronsoane

Primăria a autorizat lucrările la 9 tronsoane de bloc cu un regim maxim de înălțime cu 10 etaje în cadrul proiectului „Comat Towers”: conform actului urbanistic, vor fi amenajate 560 de apartamente, așa cum APIX.ro relata încă de anul trecut.

Regimul noilor construcții va fi cu 3 niveluri în subsol, parter, mezanin, 10 etaje și un etaj tehnic (6 corpuri), 3 niveluri în subsol, parter, mezanin, 6 etaje și un etaj tehnic (2 tronsoane) și un tronson cu 3 niveluri în subsol, parter și mezanin. Proiectul prevede amenajarea a 691 de locuri de parcare.

În total, suprafața construită a celor 9 blocuri a fost autorizată la 5.800 mp, iar cea desfășurată la peste 55.000 mp. În ceea ce privește suprafața utilă, aceasta va fi de aproape 80.000 mp, în condițiile în care 4.000 mp reprezintă spații comerciale (14 spații). Beneficiarul autorizației este firma Sun Residence SRL.

Acesta este amplasamentul Comat – în partea sudică au fost deja ridicate două blocuri. Din informațiile APIX.ro, proiectul va continua peste drum (vezi AICI schița). Amplasamentul are deschidere la str. Tabacului și str. Serg. Grigore Ioan

În context, amintim că zona cuprinsă între str. Tabacului și calea ferată (din capăt și până la pasajul Băncilă) va suferi modificări majore din punct de vedere urbanistic având în vedere numeroasele proiecte propuse de investitori privați. Construirea a zeci de blocuri cu regim înalt (unele imobile vor ajunge și la 16 etaje) vor contribui la creșterea indicatorilor de trafic într-o zonă care prezintă deja dificultăți din acest punct de vedere.

În ședințele Comisiei de urbanism în care au fost dezbătute astfel de proiecte s-a vehiculat ideea unei noi artere de circulație, paralelă cu calea ferată, care să fie construită de investitorii din zonă astfel încât să fie redusă presiunea pe str. Tabacului, dar pași pentru construirea unei astfel de străzi nu au fost făcuți.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top