Connect with us

IKEA ar urma să deschidă un magazin la Iași: prima înțelegere implică o sumă de 4,2 milioane euro

magazin ikea

Investiții private

IKEA ar urma să deschidă un magazin la Iași: prima înțelegere implică o sumă de 4,2 milioane euro

IKEA ar urma să deschidă un magazin la Iași, retailerul suedez fiind deja în curs de achiziție a unui teren cu o suprafață de 5,2 ha, din zona complexului ERA, respectiv în jurul actualului magazin Brico Depot, anunță „Ziarul de Iași”.

Potrivit publicației, IKEA România a încheiat, la mijlocul lunii iulie 2023, un ante-contract de vânzare cumpărare pentru 52.105 mp la un cost de 80 euro, ceea ce înseamnă o sumă totală de 4,2 milioane euro: tranzacția ar urma să fie finalizată într-un termen de 3 ani. „De îndată ce vom avea o evoluție concretă a planurilor legate de Iași, vom fi mai mult decât bucuroși să o împărtășim cu publicul larg”, au comentat oficialii IKEA.

Zona în care ar urma să fie construit magazinul

Sursele ZDI spun că parcarea IKEA va fi amenajată în zona din fața Brico Depot, în timp ce magazinul Ikea va fi pe parcela aflată la vest de lanțul de retail (spre pasaj).

Demersurile pentru autorizarea construirii unui centru comercial au început deja: în luna octombrie 2022, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul ante-contractului de vânzare-cumpărare, conform verificărilor ZDI.

Construire centru comercial parter și un etaj, drumuri de incintă și parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire, organizare de șantier”, este obiectul certificatului 2068/2022.

În România, IKEA are două magazine în București și unul în Timișoara, ultimul fiind inaugurat acum câteva luni.

Acesta este terenul care face obiectul ante-contractului de vânzare cumpărare Ermes-IKEA

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top