Connect with us

Soții Schrotter au primit undă verde să construiască un bloc lângă Casa Buicliu

Investiții private

Soții Schrotter au primit undă verde să construiască un bloc lângă Casa Buicliu

Primăria Iași a dat undă verde construirii unui bloc pe str. Păcurari, în imediata vecinătate a Casei Buicliu, monument istoric. Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent acestui proiect a fost aprobat încă din noiembrie 2017, dar autorizația a fost emisă abia la finalul lunii aprilie 2024.

Potrivit actului urbanistic, firma Păcurari 3133 SRL, deținută de Irina și Zaharia Schrotter, poate construi un bloc cu până la 6 niveluri: demisol, parter și 4 etaje (ultimul parțial), la o înălțime de 16 metri. Suprafața terenului ajunge la circa 1.700 mp, iar amprenta la sol a viitorului bloc va ocupa un sfert din amplasament.

schita teren schrotter
Amplasamentul investiției

Blocul va avea doar 7 apartamente: 2 cu 3 camere, iar 5 cu 4 camere. Parcarea ar urma să aibă 24 de locuri, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități, iar alte 2 pentru mașini electrice. Conform autorizației emise de Primăriei, beneficiarul încă nu are avizul Comisiei zonale a monumentelor istorice.

În ceea ce privește Casa Buicliu, monumentul istoric este deținut de Primăria Iași. În 2019, municipalitatea a lansat un proiect de reabilitare a clădirii, prin intermediul Ateneului Național de Iași. De atunci, ieșenii au putea vedea două seturi de randări cu modul în care ar fi urmat să arate clădirea, dar pași concreți în lansarea lucrărilor nu au fost făcuți. Planul Primăriei era de a realiza un muzeu dedicat copiilor.

Aceasta este cea mai recentă randare a Casei Buicliu, din 2023 – vezi mai imagini

În 2020, Primăria lansa public un prim set de randări – vezi aici

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top