Connect with us

ApaVital vrea să alimenteze cu apă 10% din populația Republicii Moldova

lucrari apavital apa si canalizare

Proiecte publice

ApaVital vrea să alimenteze cu apă 10% din populația Republicii Moldova

Planurile ApaVital pentru Republica Moldova vizează alimentarea cu apă a circa 100 localități, între care 4 orașe, care însumează 250.000 de locuitori, respectiv aproape 10% din populația Republicii Moldova. Informația a fost făcută public odată cu semnarea contractului pentru prima conductă care va subtraversa Prutul.

Proiectul ApaVital vizează extinderea conductelor de alimentare cu apă potabilă din stația de tratare Chirița.

„În următoarele etape ale proiectului vor mai fi realizate încă trei traversări ale râului Prut respectiv: Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Tabăra (România) – Viilor (Republica Moldova) și  o traversare pe viitorul pod Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova). APAVITAL S.A. intenționează ca la finalizarea celor patru traversări ale râului Prut să poată asigura apă de bună calitate și servicii la cele mai înalte standarde pentru aproximativ 120.000-150.000 de locuitori ai Republicii Moldova. În perspectiva următorilor ani, după începerea proiectului, vor putea fi deservite cu apă potabilă cel puțin 4 orașe din Republica Moldova (Glodeni, Nisporeni, Ungheni și Fălești) și aproximativ 100 de comune, cu o populație în jur de 250.000 de persoane”, se arată într-un comunicat al ApaVital.

Prima conductă este între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), proiect care se adresează cetățenilor din 13 localități din Raioanele Ungheni și Nisporeni, cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori.

Contractul de lucrări a fost semnat cu firma ieșeană Casrep pentru suma de 1,5 milioane lei, fără TVA. Montarea conductei de alimentare cu apă potabilă se va executa pe cinci tronsoane după cum urmează:

  • tronsonul I de la ieșirea din localitatea Măcărești – România și până la digul de protecție împotriva inundațiilor la râul Prut, printr-o conductă în lungime de circa 205 ml;
  • tronsonul II – subtraversare dig de protecție cu o conductă în lungime de circa 79 ml, montată  în tub de protecție din țeavă de oțel de 300 mm diametru.
  • tronsonul III – montarea unei conducte în lungime de cca 367 ml.
  • tronsonul IV – subtraversare râu Prut, prin intermediul unei conducte în lungime de circa 120 ml, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate, de 315 mm diametru;
  • tronsonul V –  montarea unei conducte în lungime de cca 52 ml.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top