Connect with us

Autostrada A7: întârzieri la termenele asumate de CNAIR pentru lansarea licitațiilor de execuție

Proiecte publice

Autostrada A7: întârzieri la termenele asumate de CNAIR pentru lansarea licitațiilor de execuție

Proiectanții tronsoanelor aferente autostrăzii A7 întârzie cu predarea documentațiilor tehnice neceesare pentru lansarea licitațiilor de execuție. În prezent, doar tronsonul Ploiești – Buzău este în fază de licitație, dar deschiderea ofertelor a fost amânată, cel mai recent termen avansat fiind 16 septembrie.

În ceea ce privește tronsonul care tranzitează județul Iași (Bacău – Pașcani), potrivit graficului asumat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), licitația de execuție trebuia lansată în luna septembrie – lucru care nu se va mai întâmpla având în vedere faptul că întârzie predarea documentațiilor tehnice.

„Pe tronsonul Bacău-Pașcani, documentația de mediu a fost transmisă, studiul de fezabilitate final va fi transmis, cel târziu, pe 09.10, iar acordul de mediu pe 10.11”, a scris deputatul Iulian Bulai, pe Facebook. Având în vedere aceste noi termene de predare a documentațiilor, este puțin probabil ca licitația pentru Bacău – Pașcani să mai fie lansată în acest an.

  • Pe tronsonul Buzău-Focșani, studiul geotehnic și studiul de fezabilitate au fost transmise astăzi (ieri, n.r.) și vor fi actualizate până mâine. Au fost transmise și listele cu identificarea proprietarilor pentru procedura de expropriere. Termenul pentru lansarea procedurii de licitație este luna octombrie a acestui an. Totul este în regulă pe acest tronson, iar pasul următor este obținerea acordului de mediu. Pe tronsonul Focșani-Bacău, au fost finalizate investigațiile pe teren și este în lucru studiul geotehnic. Termenele pentru acest tronson sunt: 20.09 pentru predarea studiului geotehnic, 06.10 pentru predarea studiului de fezabilitate și 08.11 pentru predarea acordului de mediu – a mai susținut Iulian Bulai, deputatul fiind una dintre persoanele care participă ocazional la ședințe ale CNAIR pe tema autostrăzilor.

Care erau termenele de lansare a licitațiilor de execuție, asumate de CNAIR în iunie 2021:

  • Buzău – Focșani: luna august 2021 [noul termen: octombrie]
  • Focșani – Bacău: luna octombrie 2021 [noul termen: necunoscut]
  • Bacău – Pașcani: luna septembrie 2021 [noul termen: necunoscut]

„Pe A8, Târgu Mureș-Târgu Neamț, pentru capetele acestei autostrăzi ( Tg.Mureș-Miercurea Nirajului și Tg.Neamț-Moțca), studiile de fezabilitate vor fi predate pe 22.10, iar pentru tronsonul central, studiul de fezabilitate va fi transmis pe 7.12. A fost solicitat un calendar exact cu lucrările pe care urmează să le efectueze proiectantul Acciona, în perioada următoare, deoarece acesta nu și-a îndeplinit unele obligații asumate prin contract, iar prioritatea noastră este respectarea contractelor și termenelor asumate”, a mai spus Bulai, cu referire la autostrada A8, de data aceasta.

Amintim că, în cazul sectorului montan, CNAIR a transmis numeroase observații proiectantului și a acuzat faptul că studiul are destule de deficiențe, fiind dat și un termen de 30 de zile pentru remedierea lor.

„Pentru Tg. Neamț – Iași-Ungheni, este în lucru studiul de fezabilitate pentru structuri, iar analiza multicriterială va fi transmisă pe 15.09” – Iulian Bulai. Și în acest caz sunt întârzieri, în condițiile în care ultimul termen avansat pentru stabilirea traseului final al autostrăzii era 1 septembrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top