Connect with us

Aviz condiționat pentru proiectul de la fosta berărie din Păcurari

zona hotel continental iasi
Proiectul de PUZ nu prevede locuințe

Investiții private

Aviz condiționat pentru proiectul de la fosta berărie din Păcurari

Proiectul Continental Hotels face un (greu) pas înainte spre aprobare. Planul urbanistic zonal (PUZ) propus pentru zona fostei berării din Păcurari a primit undă verde de la Comisia zonală a monumentelor istorice, dar cu un șir lung de observații.

Principala problemă vizează beciul istoric care este pe amplasament și pentru care proiectanții nu au prezentat vreo soluție viabilă de conservare. În acest sens, Comisia a făcut mai multe observații și a avizat condiționat proiectul.

Inițiatorii PUZ-ului pot continua procesul de avizare la nivelul Primăriei Iași, dar proiectul va reveni la Comisia zonală a monumentelor istorice în faza DTAC – respectiv la momentul întocmirii documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire. Dacă, la acea etapă, proiectanții vor ține de recomandările actuale ale Comisiei, atunci proiectul va primi girul forului și, ulterior, va putea fi promovată o hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea proiectului.

Proiectul Continental Hotels este unul destul de vechi care a fost resuscitat în ultimul an. Planul investitorului este de a construi un hotel, spații de alimentație publică, o unitate medicală (ambulatoriu, imagistică, radioterapie) și o parcare. Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp. Din planșa urbanistică putem observa cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor).

Amplasamentul investiției:

În ceea ce privește unitatea medicală, regimul de înălțime al corpului de clădire principal este prevăzut la 3 etaje, iar lângă acesta, lipit, figurează un alt corp cu parter. Unitatea, ce va avea o înălțime maximă de 18 m, va fi ridicată în zona dinspre pasajul Octav Băncilă.

Suprafața totală de teren pe care beneficiarul o are în proprietate ajunge la 10.118 mp.

Planșa urbanistică de mobilare urbană:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top