Connect with us

Probleme pentru sud-africani în proiectul de la ERA

Proiectul este blocat din punct de vedere birocratic

Investiții private

Probleme pentru sud-africani în proiectul de la ERA

Prime Kapital și Mas Rei au probleme în obținerea autorizației de construire pentru extinderea complexului ERA. Cu toate că investitorii au estimat că în această lună va fi emisă autorizația, sursele apix.ro spun că, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Apix.ro a publicat zilele trecute o informație potrivit căreia proiectul este pe punctul de a fi autorizat, dar, ulterior, am intrat în posesia unui document care arată că, deocamdată, proiectul este blocat din punct de vedere birocratic.

Problema vizează dosarul pe care l-au depus cei de la Prime Kapital la Primăria Iași. Potrivit surselor apix.ro, municipalitatea a transmis investitorilor că dosarul este incomplet, în condițiile în care compania nu a înaintat documente care sunt solicitate conform legii în astfel de cazuri: dovada legalizată de deținere a imobilului, copie după planul urbanistic zonal, acordul tuturor părților implicate pentru modificările ce sunt propuse prin documentația tehnică și dovada achitării taxei de timbru de arhitectură.

În același timp, există o neconcordanță între planșele vizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cele propuse pentru autorizare, iar documentația nu ar respecta indicatorii urbanistici prevăzuți în certificatul de urbanism.

Nu în ultimul rând, în planșele propuse pentru autorizare se regăsește un element (o reclamă luminoasă) care nu a fost solicitat prin certificatul emis în iunie 2018.

Investiția de la complexul ERA a fost anunțată acum mai bine de un an, dar investitorii întârzie în derularea efectivă a proiectului. Mai mult, planul urbanistic inițial a suferit modificări și au fost eliminate câteva construcții (cele din lateralul actualului Praktiker).

Recent, la prezentarea Silk District (investiție a acelorași firme), reprezentanții investitorilor spuneau că va urma și o prezentare pentru complexul ERA, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top