Connect with us

Cea mai înaltă clădire de la Silk Iași va avea 25 de etaje

Înălțimea maximă ajunge la 105 m

Investiții private

Cea mai înaltă clădire de la Silk Iași va avea 25 de etaje

Primăria a publicat joi propunerea de plan urbanistic zonal pentru zona fostei platforme Tomiris, din Calea Chișinăului (vizavi de CET). Din document putem afla regimul maxim de înălțime propus de investitorii de la Prime Kapital: trei niveluri în subteran, parter și 25 de etaje. Peste ultimul nivel va fi amenajat și un etaj tehnic. Anterior, apix.ro a dezvăluit că cea mai înaltă clădire va avea 105 metri.

Citește și EXCLUSIV Cum va arăta turnul de 26 de etaje al lui Iulian Dascălu

Amplasamentul investiției:

Între timp, compania a lansat și site-ul dedicat proiectului, unde sunt detaliate etapele dezvoltării.

Prima etapă a proiectului include două clădiri de birouri de aproximativ 50.000 mp, 900 de apartamente și servicii integrate. Termenul de livrare este Q3 2021”, se arată pe site-ul lansat de PK.

Proiectul, în forma în care a fost prezentat la Iași recent, prevede amenajarea: 2.500 de locuințe, clădiri de birouri, un hotel cu 160 de camere și cu săli de conferințe, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniță, spații de joacă și locuri pentru activități sportive pe acoperișuri.

Citește și Un nou turn la Palas: terenul a fost cumpărat cu 2,25 mil. euro (exclusiv)

Planșa de mobilare urbană publicată de Primărie nu cuprinde și propunerea privind numărul total de clădiri, dar există unele detalii despre accesul auto, amplasamentul de 10 ha având deschidere la mai multe străzi.

Citește mai multe detalii despre proiectul Silk District

„Soluția de amenajare a intersecției Calea Chișinăului – bld. Tudor Vladimirescu se va stabili în urma procedurii de avizare cu autoritățile avizatoare – Comisia de circulație, Inspectoratul de Poliție, Drumurile Naționale”, se mai precizează în proiectul de PUZ.

Proiectul urbanistic va sta 10 zile în consultare publică, iar, ulterior, va intra în dezbaterea Comisiei de urbanism și, în final, în plenul Consiliului Local.

Citește și Ce va construi Zămosteanu pe terenul unde poate ridica clădiri cu o înălțime de până la 155 metri

GALERIE FOTO Silk District:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top