Connect with us

VIDEO/FOTO Silk District: Clădiri înalte până la 105 m

Investiția se ridică la peste 200 mil. euro

Investiții private

VIDEO/FOTO Silk District: Clădiri înalte până la 105 m

Cel mai nou proiect imobiliar din Iași, Silk District, va face o concurență serioasă complexului Palas. Intenția investitorilor de la Prime Kapital, ce beneficiază de finanțare de la un fond de investiții sud-african, este de amenaja nu mai puțin de 100.000 mp de spații de birouri de categoria A. Pentru a înțelege amploarea proiectului, acum, în Iași, există un stoc de birouri de circa 260.000 mp, conform celor mai recente estimări din piață. Amplasament: 10 hectare de teren pe fosta platformă Tomiris, vis-a-vis de CET pe Calea Chișinăului.

Dar Prime Kapital nu vrea să amenajeze doar birouri, ci și 2.500 de locuințe, alături de un hotel cu 160 de camere și cu săli de conferințe, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniță, spații de joacă și locuri pentru activități sportive pe acoperișuri.

Investitorii susțin că, în subteran, va fi construită o rețea de parcări astfel încât nicio mașină să nu fie parcată la sol. Totodată, o mare parte din suprafață va fi dedicată zonelor de agrement (49%, spune Prime Kapital).

Investiția a fost estimată la peste 200 milioane euro, una dintre cele mai mari proiecte realizate la Iași după Revoluție.

Șefii Prime Kapital au explicat, ieri (18 aprilie), la Iași, că proiectul Silk nu caută să atragă companii care sunt deja prezente pe piața locală, ci să satisfacă cererea viitoare de spații de birouri. În același timp, Maggie Kitshoff, director executiv al Prime Kapital, a susținut că actualele proiectele imobiliare dezvoltate la Iași („realizate, în general, de investitori locali cu un nivel mic de cunoștințe în ceea ce privește amenajarea unui spațiu modern de locuit”) sunt insuficiente pentru cererea care va fi în capitala Moldovei în următorii ani. Ea a subliniat că astfel de investiții făcute de afaceriști locali nu sunt sustenabile întrucât investitorii sunt mai mult interesați de profit decât în a realiza un spațiu modern pentru viitorii locatari. Iar informațiile din piață nu o contrazic: de obicei, afaceriștii imobiliari care vând cu 1.000 1.200 euro/mp un apartament în Iași, construiesc cu 500 și 600 euro/mp.

„Silk District este un proiect important pentru noi și l-am planificat astfel încât comunitatea SILK să poată crește organic, să aducă noi oportunități și să ofere un spațiu în care oamenii să se bucure de viață. Vrem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului”, a declarat Maggie Kitshoff.

Din informațiile apix.ro, Silk District va cuprinde cel puțin 10 tronsoane de bloc, iar unul dintre imobile va avea o înălțime maximă de 105 metri. Blocurile vor fi construite în spatele clădirilor de birouri, imobile ce sunt prevăzute la principala cale de acces (Calea Chișinăului, în fața la CET). La imobilele de locuit, în general este vorba despre blocuri cu 9 – 11 etaje.

Comunicatul de presă trimis de Prime Kapital:

Prime Kapital a lansat astăzi, 18 aprilie 2019, Silk District, primul său proiect mixed-use din România, în cadrul unei conferințe de presă la Iași. Complexul este cea mai mare investiție imobiliară din zona Moldovei și va revoluționa piața de profil din regiune.

  • Un proiect unic, Silk District, va deveni un reper important pentru investițiile ulterioare, din Iași, din regiunea Moldovei și din România;
  • Silk District va oferi posibilitatea de expansiune afacerilor prezente pe piața locală sau celor care își doresc să investească în această piață și va permite companiilor să își consolideze echipele într-o singură locație și să beneficieze de dotări de prim rang;
  • Fiind o investiție sustenabilă, clădirile din cadrul Silk District vor fi certificate BREEAM – Building Research Establishment Environmental Assessment Method;
  • Silk District va susține conceptul de cartiere ecologice, transportul în comun, mersul pe bicicletă și pe jos, precum și utilizarea mașinilor electrice, punând la dispoziție infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă;

Silk District este un proiect fără precedent în Iași și în România, dezvoltat în jurul unui singur concept integrat. Este primul proiect mixed-use de regenerare urbană care se va desfășura pe o suprafață de 10 hectare în Iași. Acesta va oferi o multitudine de funcții și va inova modul în care vedem ansamblurile imobiliare. Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fostul sit industrial și va crea o nouă comunitate urbană, diminuând astfel presiunea existentă pe centrul orașului.

Silk District va avea două componente principale: birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 m2 și 2.500 de apartamente de calitate la prețuri competitive. În completarea acestora, Silk District va cuprinde spații de retail și servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o clinică medicală, o grădiniță și un hotel de 4 stele cu spații de organizare a conferințelor, sală de fitness și piscină.

În interiorul Silk District se vor putea organiza târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură și divertisment și cinema în aer liber, toate acestea contribuind la confortul comunității și echilibrul între viața profesională și cea personală.

Silk District este primul proiect din categoria lui care va crea un cartier modern, adaptat nevoilor generațiilor tinere și în pas cu trendurile internaționale. Complexul imobiliar este centrat în primul rând pe oameni și pe un stil de viață sănătos. Proiectul are la bază concepte și tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Unul dintre punctele de diferențiere importante ale Silk District este investiția majoră în infrastructura sustenabilă de suprafață și de subsol. Astfel, vom crea o rețea excelentă de parcări subterane cu puncte de acces multiple și un mediu prietenos cu pietonii, lipsit de aglomerație și de autoturisme.

Industria imobiliară trebuie să renunțe urgent la metodele de dezvoltare care risipesc resurse. Din acest motiv Prime Kapital aduce în România proiecte durabile și, prin Silk District, a devenit pionier atât pentru dezvoltarea și implementarea acestui concept de cartier modern, cât și prin faptul că imobilele din cadrul complexului vor deține certificările BREEAM, standardul recunoscut internațional pentru proiectare durabilă și performanță ecologică.

„Silk District este un proiect important pentru noi și l-am planificat astfel încât comunitatea SILK să poată crește organic, să aducă noi oportunități și să ofere un spațiu în care oamenii să se bucure de viață. Vrem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului,” a spus Maggie Kitshoff, Director Executiv Rezidențial & Office Prime Kapital.

„Silk District este o altă mare investiție a noastră în Iași, unde suntem deja prezenți prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafață închiriabilă de peste 100.000 m2. Orașul are fundamente economice solide și suntem încântați să colaborăm cu autoritățile locale pentru a sprijini Iașiul să iși fructifice avantajele competitive, să îmbunătățească calitatea vieții pentru locuitorii săi și să rămână atractiv pentru noile generații,” a spus Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital.

Despre Prime Kapital

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top