Connect with us

În Iași toată lumea construiește: O firmă de IT face blocuri cu 10 etaje

Blocurile sunt prevăzute în zona Sirajului

Investiții private

În Iași toată lumea construiește: O firmă de IT face blocuri cu 10 etaje

O companie specializată în „optimizare SEO, promovare online, promovare google, web design, SEM, SMO, SMM, ORM” (nu ne întrebați ce reprezintă aceste acronime 🙂 ) vrea să construiască un ansamblu imobiliar în spate la Siraj. Amplasamentul este pe str. Dimineții 32, iar firma Tara Technology SRL deține în proprietate o suprafață de totală de peste 11.000 mp.

Zona de construire:

Compania de IT vrea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter, 10 etaje și un etaj tehnic – înălțime maximă de 40 metri și cel puțin patru blocuri. Tara Technology vrea ca blocurile să ocupe o suprafață de circa 4.000 mp, circulațiile și parcările circa 4.200 mp, iar spațiile verzi aproape 2.700 mp. Despre parcări, în proiectul de PUZ se afirmă doar că acestea vor fi amenajate conform HCL 425/2007. „Necesarul locurilor de parcare va fi majoritar subteran (utilizând platforme multiparking), iar cele amenajate suprateran vor deservi vizitatorilor”, se susține în proiectul de PUZ.

În HCL 425/2007 se arată că, în cazul construirii de locuințe colective, trebuie asigurat un loc de parcare la 75 mp arie desfășurată construită. În proiectul de PUZ coeficientul de utilizare a terenului este propus la 4, astfel că aria totală desfășurată construită poate ajunge la aproape 45.000 mp, ceea ce înseamnă un număr minim de 600 de locuri de parcare care trebuie amenajate.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul de PUZ este în faza de consultare publică și urmează să fie supus aprobării Comisiei de urbanism și, ulterior, în plenul Consiliului Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top