Connect with us

Fortus: O firmă propune blocuri cu 13 niveluri

Investitorul are disponibilă o suprafață de 7.200 mp

Investiții private

Fortus: O firmă propune blocuri cu 13 niveluri

Mai multe blocuri cu sute de apartamente sunt propuse pentru zona Fortus de către Antares International SRL. Proiectul a fost publicat recent pe site-ul Primăriei și se află în etapa de consultare publică.

Deși adresa care figurează în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este bld. Poitiers 10, apix.ro a descoperit că, de fapt, amplasamentul se află la str. Ion Hlincea.

Amplasamentul investiției:

Din proiectul de PUZ nu reiese câte imobile are în plan să construiască firma, dar de remarcat că suprafața disponibilă pe care o are investitorul ajunge la aproape 7.200 mp. Spre comparație, în Păcurari, firma M.CHIM a construit 4 blocuri înalte pe o suprafață de circa 6.300 mp, iar indicatorii urbanistici ai celor proiecte sunt similari. În momentul când proiectul va ajunge în plenul Consiliului Local (CL) atunci vor exista și detalii despre viziunea firmei în ceea ce înseamnă mobilarea zonei.

Cert este că Antares Internațional solicită un regim de înălțime maxim cu două niveluri în subteran, parter, două niveluri de mezanin și 10 etaje, la o înălțime maximă de 40 metri. Din bilanțul teritorial putem afla că circa 2.900 mp din suprafață va fi ocupată de blocuri, 3.300 mp vor fi circulații și alei, iar spațiile verzi vor fi de circa 1.000 mp.

Conform legii și a reglementărilor locale, investitorul este obligat să amenajeze minimum 383 de locuri de parcare, cifră care apare și în proiectul de PUZ.

Planșa de reglementări urbanistice:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top