Connect with us

Blocuri în locul restaurantului Vivo/Unde se mută localul

Investiții private

Blocuri în locul restaurantului Vivo/Unde se mută localul

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu a început lucrările la un proiect imobiliar vizavi de Palas. Zona de construire este amplasamentul actualului restaurant Vivo, unul dintre cele mai apreciate localuri de acest fel din oraș (în special hamburgeri).

Deocamdată, Zămosteanu are undă verde pentru demolarea a trei construcții (inclusiv cea a restaurantului). Din informațiile APIX.ro, restaurantul Vivo se va muta pe un amplasament din imediata apropiere (spre str. Șesan).

Amplasamentul investiției

Omul de afaceri are la dispoziție un teren de peste 3.600 mp care se întinde din apropierea str. Sf. Lazăr și până la str. Anton Șesan. Terenul este foarte bine situat, dar cea mai mare problemă din zonă rămâne traficul de la orele de vârf și obiceiul multor angajați de la companiile din zonă de a-și parca autoturismele în lungul str. Șesan, fără ca Poliția Locală să intervină, deși Palas dispune de o parcare subterană generoasă.

Potrivit surselor APIX.ro, după ce va demola construcțiile existente, Zămosteanu poate solicita emiterea autorizației de construire pentru ridicarea noilor clădiri întrucât există deja un plan urbanistic aprobat pentru zonă încă din anul 2006.

În spatele terenului a fost construită o clădire de birouri

Despre planurile lui Zămosteanu putem afla din obiectul unui certificat de urbanism obținut de firma M.CHIM (companie prin intermediul căreia va fi realizată investiția) în iulie 2019:

Construire imobil spații comerciale, birouri, locuințe de servici, apartamente în regim hotelier și parcare subterană pe teren proprietate”, se arată în certificatul nr. 2204/2019.

Totuși, având în vedere celelalte proiecte urbanistice ale omului de afaceri, cel mai probabil, planul va consta în amenajarea de apartamente și, ținând cont de zonă, acestea vor fi închiriate în regim hotelier.

În martie 2019, M.Chim a obținut autorizația 264 pentru demolarea construcțiilor existente: una care se află la intersecția cu str. Șesan și cealaltă care găzduiește Vivo și Skin. Construcțiile au un regim de înălțime parter și o suprafață totală construită de circa 2.200 mp.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost deja emis în ianuarie 2020, după cum se poate observa în imaginea de mai jos:

Zămosteanu a cumpărat proprietatea imobiliară în 2018.

Terenul se află la doi pași de Palas

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top