Connect with us

Blue Air nu se dezminte: vacanțele unor ieșeni, date peste cap – noi amânări de zboruri

Local

Blue Air nu se dezminte: vacanțele unor ieșeni, date peste cap – noi amânări de zboruri

Operatorul aerian Blue Air trece prin convulsii serioase: încă din toamna anului trecut sunt amânate zboruri de pe o zi pe alta, iar ieșenii care și-au făcut rezervări au vacanțele date peste cap. Mai multe curse au fost anulate și în primăvara acestui an – pe nepusă masă, iar scenariu se repetă în vară.

Astfel, cei care au avut încredere în companie și au făcut deja rezervări ar trebui să verifice dacă cursa aleasă mai este de actualitate. Potrivit ZDI, Blue Air a amânat deschiderea unor destinaţii de la Iaşi tocmai în septembrie, iar alte curse au fost „ajustate”.

Astfel, rezervări pentru Roma (Fiumicino) se pot face începând cu 30 octombrie, pentru Torino, din 20 septembrie, iar la Mykonos, din 25 iunie (bisăptămânal). Spre München puteţi zbura doar din Bucureşti. Campania de vară a Blue Air – care operează acum de la Iaşi doar zboruri spre Bucureşti – a suferit mai multe amânări. Ultima fixase reluarea zborurilor începând cu sfârşitul lunii mai. Acum, site-ul Blue Air permite rezervări doar cu escală.

„Ajustările” vin la mai puțin de o lună după ce operatorul anunța deschiderea unei noi baze la Iași cu „11 curse noi din vară”. Potrivit unui comunicat al companiei de la mijlocul lunii aprilie, operatorul urma să efectueze, în vara anului 2022, până la 46 de zboruri pe săptămână.

„„Suntem încântați să anunțăm deschiderea noii noastre baze din Iași, care va oferi o conectivitate sporită prin cele două aeronave poziționate la Iași, 46 de zboruri săptămânale și 11 rute noi, legând Iașul cu destinații cheie, precum Londra, Paris, Dublin, Barcelona, Dusseldorf, Bruxelles pe tot parcursul anului”, anunța directorul comercial al companiei.

Ulterior, pentru a atrage clienți, Blue Air a lansat o campanie initulată „Cumperi un bilet și primești unul gratuit” pentru noile zboruri anunțate, curse care au suferit acum „ajustări”.

“Din cauza întârzierii livrării aeronavelor programate pentru 2022, Blue Air este nevoită să efectueze o ajustare temporară a capacităţii bazei sale din Iaşi, amânând poziţionarea celei de-a doua aeronave în Iaşi până pe 15 iulie 2022”, se precizează într-un comunicat al operatorului de miercuri.

Zborurile care vor fi afectate sunt: Iaşi – Paris CDG (operaţiuni amânate până la 18 iulie 2022), Iaşi – Dusseldorf (amânare până la 19 iulie 2022), Iaşi – Mykonos (frecvenţă redusă la un zbor/săptămână) şi Iaşi – Munchen, Roma Fiumicino, Torino (operaţiuni amânate până la 20 septembrie 2022).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top