Connect with us

Bucium: lucrările din zona carosabilului sunt aproape de finalizare

Local

Bucium: lucrările din zona carosabilului sunt aproape de finalizare

Constructorul Conest va finaliza lucrările la rețeaua de termoficare care au afectat partea carosabilă a șos. Bucium în weekend: ieri au fost făcute asfaltări pe sectorul Pleiada – Socola, iar astăzi ar urma să fie redeschisă circulația pe banda de la trotuar, pe sensul de ieșire din oraș.

Prima misiune îndeplinită. Am lucrat sâmbătă și duminică. După ora 20 vom ridica balizele și trafic liber complet pe sectorul Pleiada – Institutul Socola”, au spus reprezentanți ai companiei, aseară, pe Facebook, în condițiile în care lucrările continuă spre str. Trei Fântâni.

Lucrările au intrat într-un ritm ceva mai alert după ce compania a fost criticată pentru faptul că există riscul că Buciumul să fie blocat din punct de vedere al traficului odată cu începerea noului an școlar.

Lucrările au început în luna august și vizează extinderea rețelei de termoficare în zona Bucium, intervențiile afectând 5,5 metri din șos. Bucium. Lucrările au demarat din zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium, pe partea dreaptă a sensului de ieșire din oraș. Traversarea bulevardului se va face în dreptul Pleiada Boutique Hotel și vor continua până la intersecția cu strada Trei Fântâni.

„De luni, 6 septembrie, echipele Conest au început să lucreze la tronsonul de 200 de metri liniari. Tot în carosabil, dar pe partea stângă la ieșirea din Iași. Am lucrat noaptea trecută până la ora 24. Vom continua în același ritm susținut fără a ne uita la ceas. Faza finală de asfalt pe acest tronson o realizăm sâmbătă, 11 septembrie, și duminică, 12 septembrie. Luni, 13 septembrie, în prima zi de școală, carosabilul din Bucium va fi redat 100% circulației rutiere”, este un alt mesaj al companiei postat pe Facebook.

Lucrările vizează extinderea reţelei termice centralizate în zonele Bucium și Copou și sunt realizate de asocierea SC Conest SA (lider de asociere) – SC Erbașu Construcții SA – SC Elsaco Electronic SRL – SC Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL. Valoarea totală a investiției este de peste 22,4 milioane lei. În Copou încă nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top