Connect with us

Bugetul județului: 1,5 miliarde lei/O treime este destinată secțiunii de dezvoltare

Proiecte publice

Bugetul județului: 1,5 miliarde lei/O treime este destinată secțiunii de dezvoltare

Conducerea Consiliului Județean (CJ) a prezentat o sinteză a bugetului județului pe acest an. Documentul a fost publicat pe site-ul instituției și poate fi accesat la ACEST LINK.

Potrivit șefilor CJ, veniturile sunt estimate la 1,2 miliarde lei, în timp ce cheltuielile la circa 1,5 miliarde lei. „Un procent de peste 30% din cheltuieli va fi alocat secțiunii de dezvoltare”, se arată într-un comunicat al instituției.

Printre alocările importante din buget se numără sistemul sanitar (784 milioane lei) și infrastructura rutieră (377 milioane lei).

„Vom duce la îndeplinire obiectivul asumat în programul de guvernare locală, de a nu a mai avea drumuri neasfaltate în județul Iași”, a susținut Costel Alexe, citat în comunicat.

  • În anul 2021, un obiectiv al CJ Iași îl constituie construirea de parcuri industriale, în programul de investiții regăsindu-se, astfel, suma de 8 milioane lei (alocați de la bugetul de stat) pentru obiectivul de investiții Iași Industrial Parc, comuna Lețcani și 190.000 lei pentru obiectivul de investiții Parc Industrial Holboca –  servicii proiectare faza PUZ. Anul acesta, în legea bugetului de stat au fost prinse 8 milioane lei și pentru Miroslava Industrial Park. În momentul de față, sunt analizate alte 20 de amplasamente pentru dezvoltarea de noi parcuri industriale în județ.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top