Connect with us

Guvernul a finalizat negocierile cu BEI: 250 mil. euro pentru SRU Iași

Proiecte publice

Guvernul a finalizat negocierile cu BEI: 250 mil. euro pentru SRU Iași

Guvernul a dat undă verde semnării contractului de credit cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru asigurarea finanțării în cazul construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași. Împrumutul ajunge la 250 mil. euro, iar o sumă similară va fi asigurată din fonduri europene.

Contractul va fi semnat în perioada imediat următoare de către Ministerul de Finanțe. În ceea ce privește fondurile UE, acestea vor fi disponibile în cadrul exercițiului bugetar european 2021 – 2027, în condițiile în care contractul de finanțare europeană a fost semnat în actualul exercițiu (proiectul este unul fazat).

Ministerul Sănătății va coordona construcția Spitalului Regional de Urgență Iași pe o perioadă de aproximativ 7 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 84 luni de la data semnării contractului de finanțare.

Conform documentației tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane euro, din care aproximativ 60% va fi finanțat prin împrumutul ce urmează a fi contractat cu Banca Europeană de Investiții, iar restul de 40% de la bugetul de stat și din fonduri nerambursabile.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top