Connect with us

Campania Primăriei „Adoptă un arbore” este un eșec: în 2 ani au fost „adoptați” 3 arbori/În ziua lansării, PMI anunța deja „30 de înscrieri”

Cei 3 copaci adoptați de ieșeni se află în zona Pieței Păcurari

Local

Campania Primăriei „Adoptă un arbore” este un eșec: în 2 ani au fost „adoptați” 3 arbori/În ziua lansării, PMI anunța deja „30 de înscrieri”

O campanie lansată în mai 2021 de către Primărie a eșuat. În aproape 2 ani, doar 3 arbori au fost adoptați, conform datelor care pot fi consultate pe harta digitală a Iașului. În ziua lansării, primarul Mihai Chirica spunea că sunt deja „30 de persoane care s-au înscris în program”.

Campania nu a avut succesul scontat din simplul fapt că nu a fost promovată. De la momentul anunțului, demersurile Primăriei pentru a populariza o astfel de idee au fost inexistente. Acum, se văd rezultatele. Doar 3 arbori au fost „adoptați” de ieșeni, iar toți sunt pe str. Muntenimii, din Păcurari: Copacul lui Ștefan, Georgi și Verzilă.

Harta digitală a Iașului poate fi consultată la acest link

Formularul pus la dispoziție de către Primărie este în continuare disponibil, iar cei interesați pot adopta un copac dacă vor completa acest chestionar.

Prin completarea chestionarului, cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat şi să raporteze autorităţilor locale orice problemă sesizată în creşterea lui, spunea Primăria în mai 2021. Fiecare arbore va primi un nume de la „părintele adoptiv”, iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşului cu numele dat de acesta.

„Sperăm ca programul să aibă succes. Deja avem 30 de persoane care s-au înscris în program. Prin acest gest fiecare poate ajuta la protejarea și îmbunătățirea condițiilor naturale de mediu, la reducerea poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare. Dacă vom reuși să asociem copiii noștri cu cât mai mulți arbori din oraș, sunt convins că dragostea pentru natură va crește!”, spunea primarul Mihai Chirica, în ziua lansării campaniei.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top