Connect with us

Care este proiectul pe care primarul vrea să-l finalizeze 100% în următorul mandat

Proiecte publice

Care este proiectul pe care primarul vrea să-l finalizeze 100% în următorul mandat

Șefii principalei forțe politice din Iași, PNL, și-au lansat astăzi o parte dintre proiectele pe care vor să le implementeze în următorii cel puțin 4 ani. Ministrul Mediului Costel Alexe și primarul Mihai Chirica au prezentat mai multe inițiative în ceea ce va deveni, probabil, oferta lor electorală la alegerile locale din toamnă: Alexe candidează la șefia Consiliului Județean, iar primarul vrea încă un mandat la Palatul Roznovanu.

Întrebați dacă pot să-și asume un singur proiect de amploare care să fie început și finalizat 100% în perioada 2020 – 2024, primarul a invocat construirea noului stadion din Moara de Vânt, în timp ce Alexe a marșat pe dezvoltarea Zonei Metropolitane, nominalizând în special investiții în parcuri industriale și tehnologice pe raza unor comune precum Holboca, Miroslava și Lețcani.

Cred, în momentul de față, noul stadion al municipiului Iași poate fi proiectul care să fie finalizat în 4 ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Randare a noului stadion

Edilul a mai nominalizat și alte proiecte de amploare, precum Spitalul Regional de Urgență sau autostrada A8, dar a precizat că acestea au termene de implementare care depășesc orizontul de 4 ani.

Stadionul, intitulat „Regele Ferdinand I”, este în faza de proiectare. Alexe și Chirica au insistat pe ideea că au promisiunea Guvernului că vor fi alocate fonduri pentru execuție în următorii ani.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top