Connect with us

Iașul va avea o nouă machetă a unui stadion

Randare publicată de GSP.ro

Studii și analize

Iașul va avea o nouă machetă a unui stadion

Firma Sigm Home Project este pe cale de a finaliza proiectarea noului stadion. Compania va încasa 3,3 milioane lei pentru realizarea studiului. În ultimii opt ani, este al doilea proiect pe care Primăria îl comandă. De primul, realizat de arhitectul Marian Jan Chirița, s-a ales praful. De-a lungul anilor au mai fost invocate tot felul de schițe și fotografii, dar toate planurile au rămas „pe hârtie”.

Anterior, schițele făcute de arhitect au fost vânturate de fostul primar Gheorghe Nichita în campanii electorale. Acum, pare că istoria se repetă: fotografiile 3D și randări ale noului stadion sunt gata și pregătite pentru campania electorală din acest an.

GSP.ro a centralizat toate promisiunile (și machetele) din ultimii ani într-un articol publicat astăzi. Demersul publicației vine după ce, ieri, primarul Mihai Chirica a detaliat stadiul proiectării stadionului în cadrul unui dialog online cu suporterii ieșeni găzduit de pagina de Facebook a clubului de fotbal Politehnica Iași.

Randare publicată de GSP.ro. Citește articolul din GSP în care autorul a indexat toate promisiunile (și machetele) din ultimii ani ale Primăriei Iași cu privire la un nou stadion

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că noul stadion va avea 25.000 locuri și toate dotările necesare la nivel internațional „minim de campionat mondial“. Totuşi, trebuie menţionat că un stadion de 25.000 de locuri ar putea maximum să găzduiască un meci de preliminarii, întrucât cerinţele FIFA pentru o partidă de Cupă Mondială vizează arene sportive cu cel puţin 40.000 de locuri.

„Un lucru important este legat de faptul că s-a nuanţat dimensiunea stadionului, (…), ar fi un stadion de 25.000 de scaune prevăzut cu toate cele necesare unui stadion de la nivel internaţional, minim campionat mondial“, a spus Mihai Chirica, întrebat de un suporter care este stadiul proiectării noului stadion.

Despre amplasament, primarul a precizat că cel mai potrivit loc este în Moara de Vânt, în apropiere fiind alocat teren şi pentru construirea unei noi săli de sport, aflată, de asemenea, în faza de proiectare.

„Ne-a fost prezentat stadionul la exterior, şi forma tribunelor: acesta va aduce cu coroana Regelui Ferdinand I Întregitorul, iar sala de sport este leit, aş putea spune, coroana Reginei Maria“, a mai spus Mihai Chirica. Potrivit primarului, nu se pune problema demolării actualului stadion „Emil Alexandrescu“ din Copou. Arena va rămâne dedicată sportului în general.

Primarul a mai spus că valoarea investiției în noul stadion s-ar ridica la peste 50 milioane euro. În ceea ce privește sursele de finanțare, edilul a enumerat toate posibilitățile, de la venituri proprii și până la fonduri europene, via fonduri guvernamentale, respectiv exact aceleași surse pe care fostul primar Gheorghe Nichita le invoca în campania electorală din 2012.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top