Connect with us

Casa Callimachi din Cuza Vodă va fi consolidată

Municipalitatea a achiziționat recent clădirea cu 3,7 milioane lei

Proiecte publice

Casa Callimachi din Cuza Vodă va fi consolidată

Municipalitatea pregătește consolidarea Casei Callimachi din zona Cuza Vodă. Recent, instituția a achiziționat monumentul istoric de la un privat pentru suma de 3,7 milioane lei (fără TVA). Intenția Primăriei este de a amenaja un muzeu dedicat Centenarului.

Deocamdată, municipalitatea a lansat o procedură de achiziție pentru proiectarea lucrărilor de consolidare. Clădirea are un regim de înălțime cu subsol, parter și un etaj.

Imobilul de la str. Cuza Vodă 41 este format din trei corpuri de clădire și beneficiază de o suprafață de teren construit și neconstruit de 2.261 mp.

„Având în vedere concluziile expertizei tehnice întocmite de SC Grupo SRL, clădirea C1 se încadrează în clasa de risc seismic II corespunzătoare construcțiilor care sunt efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilității este puțin probabilă”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria a estimat valoarea contractului de proiectare la o sumă de peste 126.000 lei. În urma proiectării va fi stabilită și suma necesară pentru lucrările consolidare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top