Connect with us

Primele parcări supraterane vor fi în Dacia, Alexandru și Cantemir

Parcare supraterană de cartier în Cluj

Proiecte publice

Primele parcări supraterane vor fi în Dacia, Alexandru și Cantemir

Municipalitatea a demarat procedurile pentru construirea primelor trei parcări supraterane la Iași. În acest sens, Primăria a eliberat trei certificate de urbanism pentru Direcția Generală Tehnică și de Investiții, iar amplasamentele sunt în cartierele Dacia, Alexandru cel Bun și Cantemir.

Amplasamentul parcării din Dacia (Str. Tabacului 19-25):

După eliberarea certificatelor de urbanism, pentru fiecare proiect în parte, Primăria trebuie să întocmească planuri urbanistice zonale. La această etapă a proiectului se va stabili și câte locuri de parcare va avea fiecare obiectiv. Cert este că municipalitatea vrea parcări pe cinci niveluri (demisol, parter și trei etaje), excepția fiind cea din Dacia ce va avea doar patru niveluri (demisol și trei etaje).

Amplasamentul parcării din Alexandru cel Bun (str. Mușatini 57):

În trecut, primarul Mihai Chirica a vorbit despre realizarea unei parcări supraetajate pe structură metalică în zona Mușatini.

Față de alte orașe din țară, Iașul are mult de recuperat în ceea ce privește parcările. Orașe precum Timișoara, Cluj, Oradea sau Pitești au dat de mai mult timp în folosință parcări supraterane. De exemplu, Clujul are șase parcări supraterane în cartiere, iar alte două sunt în construcție.

În plus, astfel de orașe au și parcometre, veniturile din exploatarea parcărilor fiind mai mari. La Iași, în trei ani, de la momentul în care s-a început închirierea parcărilor de reședință, municipalitatea a avut încasări de puțin peste șase milioane lei.

Pe viitor, municipalitatea are în vedere și alte parcări sub- sau supraterane. Două amplasamente sunt în zona centrală: unul vizavi de Teatrul Național (fosta Școală Specială „Vasile Pavelcu”) și celălalt în spatele actualului sediu al Primăriei.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top