Connect with us

Ce a spus Orban la Iași despre autostrăzile Moldovei: A7, A8 și A13

Proiecte publice

Ce a spus Orban la Iași despre autostrăzile Moldovei: A7, A8 și A13

Guvernul și-a asumat duminică la Iași noi obiective cu privire la construcția de autostrăzi în Moldova. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre A7, A8 și A13, iar șeful guvernului a susținut că toate cele trei autostrăzi vor fi construite, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Declarațiile premierului cu privire la autostrăzi:

  • în ceea ce privește autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni, pe tronsonul Tg Mureș – Tg Neamț avem contract de realizare a studiului de fezabilitate și avem ca obiectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici până la 1 iulie 2021. În ceea ce privește realizarea tronsonului Tg Neamț – Iași – Ungheni, este lansată licitația pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic. Obiectivul nostru este să semnăm contractul până la sfârșitul acestui an.
  • în ceea ce privește autostrada A7, legătura dintre Ploiești și Siret, există 6 tronsoane, iar pentru toate acestea s-au semnat contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. E adevărat, tronsoanele sunt în diferite faze, A7 va trece pe la Pașcani și asigură legătura dintre județele Moldovei cu coridorul IV paneuropean care face legătura dintre Constanța și Nădlac.
  • în ceea ce privește autostrada A13 Bacău – Brașov, este semnat contractul și a început activitatea consorțiului care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.
  • finanțarea tronsoanelor am gândit-o în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui tronson. Noi putem finanța fie pe bugetul UE 2021 – 2027, fie pe facilitatea de reziliență și recuperare. Cel mai probabil, la A7, tronsoanele care sunt cel mai aproape de finalizare vor fi finanțate prin facilitatea de reziliență, iar celelalte tronsoane vor fi pe bugetul UE 2021 – 2027 din alocările pentru programul operațional infrastructură mare

Continue Reading

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top