Connect with us

Spitalul modular Covid-19 a primit autorizația de funcționare de la DSP

Proiecte publice

Spitalul modular Covid-19 a primit autorizația de funcționare de la DSP

Direcția de Sănătate de Publică (DSP) a eliberat, astăzi, autorizația de funcționare pentru Spitalul modular Covid-19 de la Lețcani. Unitatea a costat 13,2 milioane euro și a fost achiziționată de la un furnizor turc încă din luna aprilie 2020. Furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a spitalului a durat aproape 5 luni, față de cel mult o lună cât era estimat inițial.

Potrivit Consiliului Județean (CJ), unitatea de la Lețcani este cel mai mare spital Covid-19 din România: are peste 250 de paturi, iar 103 dintre acestea sunt de terapie intensivă.

Într-un comunicat, CJ anunță că în avizul DSP se precizează faptul că „sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care spitalul mobil COVID-19, secție exterioară a celui de Boli Infecțioase, poate primi deja primii pacienți.

Acum spitalul poate primi primii pacienți. În acest fel Spitalul de Boli Infecțioase se va putea concentra și pe tratarea celorlalte boli din spectrul său specific de activitate, iar toate celelalte spitale suport  vor putea reveni la normal”, a declarat șeful CJ Iași, Maricel Popa.

Aceasta este una dintre principalele consecințe ale punerii în funcțiune a Spitalului modular: pacienții Covid-19 din alte spitale pot fi transferați la noua unitate, iar, astfel, sunt eliberate paturi pentru tratarea cazurilor obișnuite în spitalele respective.

Spitalul este compus exclusiv din containere, include 256 de paturi dintre care 103 de tip ATI, 143 de tip HDU cu presiune negativă, 5 paturi în triaj și 5 în urgențe, 60 de ventilatoare, sală de operație, radiologie, laborator, policlinici, rezervor de apă și generatoare proprii, stații de sterilizare și decontaminare, spații de cazare pentru personalul medical, unitate TIC mobilă, spălătorie, bucătărie, stație de oxigen și aparatură performantă.

Spitalul modular a fost furnizat de firma turcă SDI Global LLC și, inițial, trebuia montat și pus în funcțiune în cursul lunii mai 2020.

Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro, iar banii au fost asigurați de către CJ Iași (10,2 milioane euro) și CJ Neamț (3 milioane euro).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top