Connect with us

Valea Lupului: Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european

Imagine surprinsă la unul dintre protestele locuitorilor din Valea Lupului

Proiecte publice

Valea Lupului: Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european

Primăriile din Iași și Valea Lupului vor amenaja nouă stații pentru transportul public în comun pe DN 28 (DE 58 – DE 583), cu toate dotările aferente, între Antibiotice SA și Popas Păcurari. Din numărul total, cinci stații vor fi amenajate de către Primăria Iași și patru de către Primăria Valea Lupului. Planul include și amenajarea a trei noi treceri de pietoni.

Investiția se ridică la peste un milion lei, cu TVA. Potrivit unui comunicat al Primăriei Iași, lucrările vor începe săptămâna viitoare, vor dura cel mult șase luni și vor fi executate de către Servicii Publice Iași, instituție din subordinea municipalității ieșene.

  • În mai multe rânduri, locuitorii din Valea Lupului au protestat și au solicitat construirea de pasarele supraterane. Primăria din localitate a avut un proiect de acest gen dar care a ratat finanțarea. Manifestațiile au venit pe fondul numeroaselor accidente, unele mortale, de pe drumul european

Staţiile destinate serviciului de transport public amenajate de Primăria Municipiului Iași vor fi în următoarele locuri:

  • DN 28 km 65+314 dreapta;
  • DN 28 km 66+065 dreapta;
  • DN 28 km 66+646 dreapta;
  • DN 28 km 67+625 dreapta;
  • DN 28 km 67+939 stânga.

Cele trei treceri de pietoni vor fi amenajate în următoarele locuri:

  • km 65+314 (zona Antibiotice SA);
  • km 66+065 (zona str. Lacului – str. Bisericii);
  • km 66+646 (zona str. 1 Decembrie – Daewoo).

Alte detalii despre lucrări furnizate de către Primăria Iași:

Amenajarea la nivel a trecerilor pentru pietoni cuprinde și amenajarea de insule denivelate în axul drumului național. Pe sectorul axial premergător insulei central vor fi montați stâlpișori din PVC prevăzuți cu elemente reflectorizante. Pentru asigurarea unei vizibilități corespunzătoare pe timpul nopții pe bordurile insulei denivelate se vor monta butoni reflectorizanți (cu reflexie de 360 de grade). Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu indicatoare rutiere care vor fi amplasate pe console.

Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni și pe timpul nopții. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu fața către trafic (în zig-zag). Pe conturul insulei centrale, în zona trecerii pentru pietoni, se va prevedea și parapet pietonal. De asemenea, în zona insulei centrale în dreptul trecerii pentru pietoni sunt prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În vederea atenționării participanților la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversal, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator.

Pe parcursul implementării vor fi executate următoarele categorii de lucrării: terasamente și lucrări pregătitoare, structură rutieră, semnalizare și siguranță rutieră, trotuare și insule denivelate, șanțuri și rigole și, nu în cele din urmă, copertine pentru stații de transport public, de 3 metri lungime și 1,5 metri lățime.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top