Connect with us

Ce priorități are CNI la Iași: construiește sediul unei primării/Aceeași primărie împrumută bani pentru investiții

Proiecte publice

Ce priorități are CNI la Iași: construiește sediul unei primării/Aceeași primărie împrumută bani pentru investiții

Compania Națională de Investiții (CNI), autoritate a guvernului, de la care Iașul are așteptări în privința derulării unor proiecte importante, a lansat o licitație pentru construirea unei primării. În alte județe din țară, CNI a construit stadioane sau săli polivalente, iar la Iași amenajează cămine culturale și sedii de primării. Culmea, primăria finanțată de CNI pentru sediu împrumută bani pentru investiții de interes local.

Potrivit SICAP (sistemul național de achiziții publice), CNI va investi aproape 3,3 milioane lei pentru construirea și dotarea sediului Primăriei din Ciortești, comună condusă de un primar PNL (Alina Apostol).  

În schimb, aceeași primărie a lansat procedurile pentru contractarea unui credit de 3 milioane lei cu scopul de a finanța unele obiective de investiții. Credit care va genera costuri la Primărie de peste 730.000 lei. Creditul a fost aprobat recent de consiliul local din localitate și, în prezent, se desfășoară procedura de achiziție.

Cele 3,3 milioane lei alocate de CNI vor fi utilizate pentru constuirea unei clădiri cu parter și mansardă, la o înălțime maximă de 6,5 metri. Suprafața construită ajunge la 364 mp, iar cea desfășurată la 728 mp. Terenul aferent are o suprafață de aproape 1.200 mp.

„Principalele obiective urmărite prin realizarea investiției sunt de construire și dotare a unui sediu nou pentru primăria comunei Ciortești, județul Iași asigurând, în același timp, spații pentru desfășurarea activităților administrative locale și îmbunătățirea esteticii și aspectului arhitectural al zonei”, se arată în caietul de sarcini al licitației lansate de CNI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top