Connect with us

Miroslava oferă 4,4 ha pentru centrul regional de tenis

În această zonă va fi construit centrul FRT

Proiecte publice

Miroslava oferă 4,4 ha pentru centrul regional de tenis

Consiliul Local (CL) Miroslava a aprobat recent o hotărâre pentru concesionarea unei suprafețe de 44.724 mp în vederea construirii unui centru regional de tenis. Decizia consilierilor vine la câteva luni după o vizită a președintelui FRT Ion Țiriac, atunci când s-a anunțat intenția pentru o asemenea investiție.

Terenul ar urma să fie concesionat prin licitație pe o perioadă de 49 de ani pentru un preț minim de 17.764 euro/an. Un calcul sumar arată că, pe perioada concesionării, Primăria Miroslava va primi o redevență totală de peste 870.000 euro. Însă, construirea unui astfel de centru regional va avea, în mod evident, și alte beneficii pentru comunitatea locală.

Centrul de tenis va fi construit aproape de sediul Primăriei

„Perspectiva acestui centru regional, pe care eu îl numesc federal, vă garantez eu și vă dau în scris că o să atragă, exact cum un stup atrage albinele, tineret de sute și sute de copii care o să se lege de acest sport. Experiența există. Chiar dacă infrastructura noastră sportivă s-a terminat, chiar dacă n-am pus nimic în loc încă, perspectiva acestui centru în această parte a țării este bună”, declara, în februarie 2020, Ion Țiriac.

Primarul comunei Miroslava Dan Niță spunea, la rândul lui, că centrul regional va cuprinde mai multe terenuri cu zgură și terenuri cu gazon, toate realizate la standarde internaționale.

„După ce acest proiect va  fi pus în practică, la Miroslava se vor putea organiza turnee internaționale de tenis de câmp, lucru care va conduce atât la promovarea internațională a comunei, cât și la dezvoltarea economică accelerată a zonei”, a precizat Dan Niță.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top