Connect with us

Cinci firme ieșene au obținut fonduri de la stat pentru investiții în hale de producție

Stație sortare deșeuri din Craiova, foto: Gazeta de Sud

Investiții private

Cinci firme ieșene au obținut fonduri de la stat pentru investiții în hale de producție

Ministerul Economiei a publicat o listă cu 47 de proiecte depuse de firme din toată țara, investiții care vor fi co-finanțate de stat prin intermediul unei scheme de minimis în vederea tranziției către economia circulară. Valoarea totală a finanțării de la stat este de 10 milioane lei pentru proiecte în valoare de 25 milioane lei.

Cele 47 de firme s-au angajat să dezvolte proiecte care reduc volumul deşeurilor şi să creeze materia primă necesară pentru crearea unui lanţ de producţie integrat, ceea ce va genera 150 de noi locuri de muncă în 28 de județe. În total, au fost depuse circa 100 de proiecte, selecția fiind făcută de o comisie de la nivelul ministerului.

Companiile de la Iași care au atras ajutorul de stat sunt:

  • All Green SRL – Extinderea activităților companiei de reciclare a deșeurilor prin elaborarea inovativă a seriei zero într-o hală nouă de producție și testarea materialelor și produselor compozite termoplastice din PET reciclat pentru domeniul de construcții. Valoare proiect: 1,4 milioane lei. Compania are deja o experiență importantă în gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, în condițiile în care a mai implementat proiecte cu finanțare POR sau POSCCE.
  • Pro-CNC SRL – înființarea și dotarea centrului de reparații/recondiționare a bunurilor și valorificarea deșeurilor industriale. Valoare proiect: 1,2 milioane lei
  • Utildeco Grup SRL – WISE fashion – centru de colectare, reparare și valorificare a produselor textile. Valoare proiect: 1,5 milioane lei.
  • Agreenergii Construct SRL – Extinderea capacității de producție de brichete paie grâu și înființare linie producție peleți la firma din Butea, jud. Iași. Valoare proiect: un milion de lei
  • Green Colections SRL – Construire centru de colectare și valorificare a produselor din lână, in, cânepă și textile. Valoare proiect: 670.000 lei.

Alte cinci firme ieșene au aplicat la schema de minimis, dar au avut un punctaj care nu le-a permis să acceseze finanțare – consultă listele publicate de Ministerul Economiei.

Schema, aprobată  prin Ordonanța de Guvern nr.27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, își propune să sprijine întreprinderile în vederea stimulării realizării unor investiții și a unor categorii de activități cu finanțare din fonduri de la bugetul de stat. Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro.

Aplicarea prezentei scheme de ajutor de minimis se face în baza Contractelor de finanțare aprobate de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2022-2025 pentru contractele încheiate în limita bugetului alocat schemei.

În cadrul sesiunii deschise la data de 19 decembrie 2022 s-au depus 94 de cereri de  finanțare. Dintre acestea, 47 de cereri de finanțare au fost admise în ordinea descrescătoare a punctajelor,  în limita bugetului alocat. Au fost respinse 9 cereri de finanțare, ca urmare a neîndeplinirii în mod cumulativ a condițiilor și criteriilor de eligibilitate prevăzute în OG nr.27/2022.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top