Connect with us

Grupul Leier a investit peste 25 milioane euro într-o nouă unitate de producție la Iași

Investiții private

Grupul Leier a investit peste 25 milioane euro într-o nouă unitate de producție la Iași

Grupul Leier a inaugurat joi noua unitate de producție de la Iași, de prefabricate din beton, după o investiție de peste 25 milioane euro. Leier a prelut, acum cinci ani, fosta Ceramica Iași (Brikston Construction Solutions).

Circa 200 de persoane lucrează la fabrica din Iași care produce zilnic 60 de tiruri de prefabricate din beton, ceea ce ar fi suficient pentru construirea a 40 de case. Cariera se întinde pe 30 ha, iar fabrica pe 14 ha. Potrivit directorului Leier România, Thomas Ebner, unitatea folosește energie provenită din surse 100% regenerabile – parcul fotovoltaic propriu al companiei a costat 1,7 milioane euro.

La inaugurarea noii fabrici de prefabricate din beton au participat câteva sute de persoane, în frunte cu Michael Leier, fondatorul Grupului Leier, Thomas Ebner, directorul Leier România, Adrian Mînzat, managerul general Leier Iași, primarul Iașului Mihai Chirica, precum și alți reprezentanți ai administrație locale și județene.

În România, Grupul Leier mai deține două fabrici de prefabricate din beton în Cluj și, respectiv, Sighișoara. Firma austriacă mai are afaceri în alte 6 state (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, în cel imobiliar și al confecțiilor metalice au ingineriei mecanice.

Brikston (fosta Ceramica Iași), unul dintre cei mai mari producători de cărămidă de la nivel național, s-a alăturat Grupului Leier în anul 2018. În prezent, fabrica de la Iași produce blocuri ceramice și cărămidă, alături de noua secție de producție a prefabricatelor de beton.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top