Connect with us

Cine sunt proiectanții autostrăzii Iași – Ungheni

Trafic

Cine sunt proiectanții autostrăzii Iași – Ungheni

Compania de autostrăzi a primit o singură ofertă în cazul licitației pentru completarea și revizuirea studiului de fezabilitate aferent autostrăzii Iași – Ungheni.

Din informațiile Apix.ro, este vorba despre o asociere de firme condusă de Search Corporation și din care mai fac parte: Best Consulting & Design, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Geotec Consulting, Protelco și Formin. Cel mai probabil, asocierea își va adjudeca procedura, având în vedere că Guvernul a avut mari probleme în a găsi un ofertant, licitația fiind suspendată de două ori. Apix.ro vă prezintă câteva informații succinte despre fiecare firmă implicată în asociere.

Prelucrare cu caracter ilustrativ

Search Corporation este compania care a realizat studiul de fezabilitate de acum de mai bine de 10 ani pe tronsonul care a cuprins și porțiunea supusă acum unei noi licitații. În județul Iași, firma a derulat numeroase contracte atât cu autoritățile locale, cât și cu autoritățile județene.

În 2018, Search Corporation, deținută de compania americană Search AVG. INC, a avut un profit de 33 milioane lei, o cifră de afaceri de 6,3 milioane lei și un număr mediu de 118 angajați.

Best Consulting este o firmă tot din București specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică. Anul trecut, cu un număr mediu de 5 angajați, a avut o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei și un profit de aproape 300.000 lei. Best Consulting este patronată Valeriu Grigorescu, iar o lucrare recentă vizează elaborarea documentației tehnice pentru porturile Luminița și Medgidia.

Institutul de Arheologie este un institut al Academiei Române, cu o activitate neîntreruptă de peste 80 de ani.

Geotec Consulting, din București, este specializată în studii geotehnice și geologie. Printre clienții companiei se numără Hidroelectrica, Hidroconstructia, Rosia Montana Gold Corporation și numeroase alte companii (vezi AICI). Geotec este administrată de Traian Moldoveanu și este patronată de Ștefan Lefter, un om de afaceri cunoscut din București inclusiv pentru conexiunile sale politice din zona PNL. Anul trecut, Geotec a avut un număr mediu de 9 angajați la o cifră de afaceri de puțin peste jumătate de milion de lei. Cele mai mari profituri ale firmei au fost în timpul guvernării Tăriceanu.

Protelco este o firmă din Câmpina și este patronată de Dumitru Ovidiu Negreanu. Printre clienții companiei se numără Orange, Vodafone, Mobifon, Cosmote, precum și zeci de comune și orașe. Compania este specializată în proiecte pentru cabluri cu fibră optică, actualizarea de planuri urbanistice generale și ridicări topografice. În 2018, profitul companiei a fost de 1,3 milioane lei la o cifră de afaceri de 9,4 milioane lei și un număr mediu de 83 de angajați.

Nu în ultimul rând, Formin este o companie din Caransebeș și este deținută, în cotă egală, de Ioan Varga și Vasile Albulescu. Firma oferă servicii precum: hidro, geologie, geotehnică și construcții, fiind unul dintre principalii furnizori de foraj din țară, cu birouri la Timișoara și București. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 18,2 milioane lei, un profit de circa 110.000 lei și un număr mediu de 127 de angajați.

Licitația a fost suspendată în 2 rânduri, cel mai probabil din lipsă de ofertanți. Valoarea totală a contractului ajunge la puțin peste 8 milioane lei, fără TVA.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top