Connect with us

„Clădiri verzi”: reducere de impozit cu până la 50%

Schema de minimis va fi valabilă pentru ani 2019 și 2020

Utile

„Clădiri verzi”: reducere de impozit cu până la 50%

Plenul Consiliului Local (CL) Iași a aprobat recent facilități fiscale pentru proprietarii de clădiri verzi. Este vorba despre o schemă de minimis prin intermediul căreia, în funcție clasa energetică, pot fi obținute reduceri de impozite cu până la 50%.

Pentru început, schema va fi valabilă pentru anii 2019 și 2020, iar Primăria va acorda facilitățile în limita sumei de 2,9 milioane lei: 1,4 milioane lei în 2019 și 1,5 milioane lei în 2020.

„La acordarea reducerilor se are în vedere existența cumulativă, la data depunerii cererii, a certificatului de sustenabilitate al clădirii (certificatul emis în sisteme voluntare de certificare administrate de instituții internațional/naționale, prin care este îmbunătățit nivelul de performanță din punct de vedere al sustenabilității) și a certificatului de performanță a clădirii care trebuie să fie clasă A”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali.

Specialiștii municipalității ieșene au comunicat că certificatul care atestă nivelul de sustenabilitate a clădirii poate viza atât clădiri nou-construite, cât și clădiri existente și trebuie să fie valabil pe toate perioada de acordare a facilității.

„În vederea menținerii facilității, solicitanții trebuie să depună anual, cererea însoțită de toate documentele prevăzute în schema de ajutor și să achite toate obligațiile față de bugetul local al Municipiului (această cerință va fi avută în vedere atât pentru acordarea facilității cât și pentru menținerea acesteia)”, se mai precizează în actul administrativ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top