Connect with us

Colina Însorită: Noi blocuri cu 8 etaje/Zona începe să se dezvolte haotic

Amplasamentul se află în apropiere de Școala Paradis

Investiții private

Colina Însorită: Noi blocuri cu 8 etaje/Zona începe să se dezvolte haotic

Un nou proiect imobiliar a fost autorizat de către Primărie în zona Colina Însorită: ansamblu cu blocuri cu 8 etaje. Inițial, în această zonă a fost construit un cartier de vile și, ulterior, blocuri cu regim mediu de înălțime. Însă, în ultimii 3-4 ani au fost aprobate și blocuri cu un regim înalt, chiar dacă în vecinătatea unor astfel de imobile se află în special case și vile.

Noile blocuri vor fi construite în zona care se află între Școala Paradis și complexul Oscar aflat în construcție (8 blocuri cu 4 etaje). Firma KPD Comercial, patronată de doi oameni de afaceri italieni, are în proprietate mai multe terenuri în suprafață totală de 3.500 mp.

Amplasamentul are deschidere la Aleea Cimitir Evreiesc

Potrivit autorizației 484/2020, KPD Comercial vrea să ridice blocuri cu un regim cu demisol, parter și 8 etaje care să găzduiască 122 de apartamente: 57 cu o cameră, 36 cu 2 camere, 21 cu 3 camere și 8 apartamente cu 4 camere).

În ultimii ani, în zona Colina Însorită s-a construit foarte mult, iar noi ansambluri imobiliare sunt în diverse faze de autorizare. De exemplu, la nord de terenurile KPD o altă firmă (Kiaf Invest) este pe punctul de a primi autorizație pentru construirea a 21 de blocuri.

Întreaga zonă spre Viticultori va deveni supraaglomerată cu blocuri și case într-o dezvoltare haotică în lipsa unui plan urbanistic general care să stabilească într-un mod coerent regulile de construire. Inutil de precizat că starea infrastructurii rămâne la actualul stadiu.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top