Connect with us

Conest, la vânătoare de un nou contract cu Primăria Iași: 38 milioane lei

Proiecte publice

Conest, la vânătoare de un nou contract cu Primăria Iași: 38 milioane lei

O asociere de firme este singurul ofertant la o licitație organizată de Primăria Iași în cadrul programului de reabilitare a sistemului de termoficare. Liderul asocierii este Conest, firmă abonată la banii publici de la bugetul local de mai bine de 10 ani, constructorul adjudecându-și cele mai mari licitații organizate de municipalitate într-un monopol greu de oprit de alte companii.

Din asociere mai fac parte Euro Engineering & Consulting, Teoval & Co, Instal Construct și Hidroterm.

Noile lucrări fac parte din a treia etapă de modernizare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, Conest fiind implicată și în precedentele două. Totodată, Conest lucrează în prezent pe toate șantierele deschise de Primărie pe bani europeni pentru reabilitarea căilor de rulare, contracte de lucrări ce însumează peste 100 milioane lei.

„În cadrul prezentei etape se propune a se reabilita reţele termice primare pe o lungime de 6,86 km, reprezentând 9 tronsoane care aparţin magistratelor 1, 2 şi 3”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Cei 6,86 km de traseu înseamnă refacerea a aproape 14 km de conducte.

Contractul prevede atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor. Zonele în care urmează să fie executate lucrările sunt Păcurari, Canta, Spitalul de Recuperare, Cuza Vodă, Colegiul „Costache Negruzzi”, Metalurgie, Zona Industrială şi în incinta CET I.

Potrivit caietului de sarcini, printre tipurile de lucrări se numără dezafectarea conductelor vechi şi înlocuirea acestora cu unele noi, reabilitarea canalelor existente şi amenajarea unora noi sau realizarea şantului corespunzător pentru traseele noi.

În ultimii peste 10 ani, Iașul a investit fonduri semnificative în modernizarea sistemului la care sunt conectați aproape 30.000 de consumatori.

În perioada 2008 – 2013 au fost reabilitaţi 10 km de traseu din reţeaua primară (conducte noi cu ţeavă nouă preizolată), iar pe 2 km au fost montate racorduri noi la modulele termice instalate. În cadrul etapei a II-a, lucrările sunt în desfăşurare şi, din reţeaua primară, este vorba despre un traseu de 13 km. De asemenea, este în curs de execuţie lucrarea de înlocuirea a izolaţiei termice a conductelor de transport ce fac legătura între CET I şi CET II (un traseu de 11,5 km).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top