Connect with us

Două noi contracte date de PMI firmei care a proiectat stadionul și sala polivalentă

Proiecte publice

Două noi contracte date de PMI firmei care a proiectat stadionul și sala polivalentă

Primăria a atribuit două contracte către firma care a proiectat stadionul și sala polivalentă prevăzute pentru zona Moara de Vânt. În noiembrie 2019, atribuirea celor două contracte pentru viitoarea bază sportivă a stârnit controverse: experiența firmei Sigm-Home Project SRL era destul de minoră în realizarea unor astfel de proiecte. În total, firma a încasat 5 milioane lei pentru cele două proiecte.

Între timp, compania ieșeană a livrat Primăriei documentațiile, studiul privind sala polivalentă fiind aprobat în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii iulie.

Noile contracte semnate de Sigm-Home sunt de o valoare mai mică decât precedentele și au fost atribuite printr-o procedură de încredințare directă:

  • servicii de consultanță în managementul de proiect (109.800 lei)
  • studiu de soluții privind reconfigurare căi acces – drumuri, acces DN, accese carosabile (134.000 lei)

Față de alte autorități publice locale din țară, Primăria Iași nu oferă absolut nicio explicație privind scopul celor două contracte în sistemul național de achiziții publice. Acest lucru se-ntâmplă în ciuda faptului că cel puțin cel de-al doilea contract este unul de interes public important, dată fiind problema traficului din oraș.

În unele cazuri, astfel de informații mai sunt publicate de Primărie pe site-ul oficial la secțiunea de achiziții directe, dar municipalitatea nu face o regulă din acest lucru: anunțurile sunt publicate selectiv.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top