Connect with us

Consilierii locali vor da undă verde construirii unui depozit comercial pe un teren de 1,1 ha

Local

Consilierii locali vor da undă verde construirii unui depozit comercial pe un teren de 1,1 ha

Consilierii locali se vor reuni într-o nouă ședință ordinară la începutul lunii octombrie, iar unul dintre proiectele care vor fi dezbătute face referire la construirea unui depozit comercial pe un teren de 1,1 hectare la limita administrativă dintre municipiul Iași și Holboca, zona Dancu.

Proiectul prevede amenajarea unor hale de producție cu funcțiuni precum: depozitare, producție, comerț și birouri. Clădirile ar urma să aibă un regim de înălțime cu parter și 2 etaje și vor ocupa jumătate din suprafața terenului disponibil.

Amplasamentul terenului – imagine preluată din proiectul de PUZ care a fost publicat de către Primăria Iași

Beneficiarii proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) sunt Alisan SRL, Era Termo Gaz Company și mai multe persoane fizice. Prima firmă are ca principal obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, iar cealaltă „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”.

  • Situându-se în intravilanul municipiului Iași, zona din care face parte și terenul studiat, s-a constituit în perioada comunistă ca o zonă destinată construcțiilor edilitare. După anul 1989 datorită situației economice, zona studiată a intrat într-un proces de stagnare a investițiilor, apârând în zonă construcții cu gabarite și funcțiuni diferite. Astfel în zonă au apărut funcțiuni diverse: depozite, locuințe service-uri auto, spații pentru prestări servicii și activități industriale. Toate acestea au favorizat conturarea unor zone cu funcțiuni economice la sud de drumul județean – extras din proiectul de PUZ.

Potrivit sursei citate, terenurile propuse a fi construite se află situate în partea de est a intravilanului municipiului Iași, în apropierea șoselei Iași-Ungheni (DJ249A), una dintre principalele direcții de dezvoltare a municipiului Iași.

Planșa urbanistică a proiectului

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top