Connect with us

Consiliul Județean ratează din nou înregistrarea unei asociații dedicate infrastructurii

Local

Consiliul Județean ratează din nou înregistrarea unei asociații dedicate infrastructurii

Instanţa Tribunalului Iaşi a respins ca nefondat apelul formulat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Iaşi infrastructură” (reprezentată prin Consiliul Judeţean) împotriva deciziei instanţei inferioare, care a refuzat acordarea personalităţii juridice, adică înregistrarea asociaţiei., scrie „Ziarul de Iași”.

Judecătoria Iaşi a respins, cu două luni în urmă, cererea de înregistrare a ADI „Iaşi Infrastructura” ca fiind neîntemeiată. Practic, instanţa a cerut o comisie de cenzori, în loc de unul singur. Marius Dangă, vicepreşedintele CJ, ne-a explicat că legea (OUG 26/2000) prevede mai mulţi cenzori atunci când numărul membrilor unei asociaţii depăşeşte 100.

Cu toate acestea, Adunarea Generală a asociaţiei a decis să îndrepte situaţia în sensul invocat de judecători. Cum legea menţionată impune un număr impar, ADI „Iaşi Infrastructura” ar urma să aibă trei cenzori în loc de unul, deşi sunt mai puţin de o sută de membri în această asociaţie. Însă, chiar şi aşa, apelul a fost respins: modificarea numărului cenzorilor nu a fost luată în considerare.

„Ne-am pregătit şi pentru această variantă. Dar acum avem deja documentaţia modificată de AGA şi vom redeschide acţiunea de înregistrare”, ne-a mai spus vicele Marius Dangă.

Înfiinţarea asociaţiei a fost decisă în luna mai anul trecut în plenul CJ, când consilierii judeţeni au adoptat o hotărâre în acest sens. Alături de CJ, sunt membri comunele Miroslava, Aroneanu, Golăieşti, Deleni, Tomeşti şi Scobinţi, oraşele Hârlău şi Podu Iloaiei, precum şi municipiul Iaşi. Asociaţia urmează să aibă grijă de proiectele ieşene de transport rutier, respectiv de următoarele obiective de investiţii:

  • Varianta de ocolire Hârlău – lungime estimată 5,2 km, cost estimat 17,8 mil. euro;
  • Drum nou de legătură la reţeaua primară A8 – Leţcani Vest – Centura laşi – lungime estimată 8,8 km, cost estimat 43,7 mil. euro;
  • Drum nou, modernizare şi creşterea siguranţei pentru sectorul de drum Vaslui – laşi – A8 – lungime estimată 85,9 km, cost estimat 86,9 mil. euro (în colaborare cu CJ Vaslui).

Sursa: ZDI

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top