Connect with us

Un drum important, din zona Metro, va fi reabilitat: a fost lansată licitația de lucrări

Local

Un drum important, din zona Metro, va fi reabilitat: a fost lansată licitația de lucrări

Primăria Miroslava a lansat licitația pentru modernizarea drumul comunal (DC) 27 între calea ferată și drumul național (DN) 28, valoarea estimată fiind de circa 2 milioane lei. Drumul are o lungime de doar 632 metri, dar este important întrucât va asigura un nou acces pentru noua zonă industrială a Iașului, aflată în plină dezvoltare.

Modernizarea acestui drum va crea o infrastructură adecvată pentru parcul industrial Proinvest care se construiește în zonă. În același timp, DC 27 este o alternativă pentru rezidenții Parcului Industrial I Miroslava pentru a ajunge la DN 28, fără a mai intra pe centura Iașului. În prezent, DC 27 prezintă mari degradări și, în general, este evitat de către șoferi.

[click pe imagine pentru a mări] DC 27 este prelungirea străzii Brătuleni (care trece prin centrul parcului industrial Miroslava), între cele două drumuri fiind linia de tren, dar care poate fi tranzitată întrucât există amenajată o trecere la nivel cu calea ferată. Drumul va avea un carosabil cu o lățime de 5,5 metri.

„Prin amenajarea DC 27 se dorește fluidizarea traficului, îmbunătățirea accesului localnicilor la proprietăți și a operatorilor economici la parcul industrial al comunei Miroslava, sporirea siguranței circulației, reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului și facilitarea accesului vehiculelor de intervenție”, se arată în caietul de sarcini.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie, iar valoarea estimată a contractului este 1,9 milioane lei, fără TVA.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top