Connect with us

Construcțiile viitorului: drone și scanere pentru precizie milimetrică

Utile

Construcțiile viitorului: drone și scanere pentru precizie milimetrică

Drone de ultimă generație și scanere ultra-moderne sunt ultimele tehnologii utilizate pentru a verifica în teren calitatea construcțiilor. Tot mai mulți dezvoltatori optează pentru servicii specializate destinate acestui sector pentru a se asigura că proiectul este respectat la milimetru, exact ca în designul inițial.

Sectorul construcțiilor ține tot mai mult pasul cu avansul tehnologic. Dezvoltatorii imobiliari reușesc să contruiască în teren cu o precizie incredibilă, lucru garantat de utilizarea de programe și tehnologii de ultimă generație destinate acestui sector.

Dezvoltatorul imobiliar care ridică ansamblul Mandachi Twins a apelat la servicii de specialitate pentru a se asigura că proiectul inițial realizat de arhitecți și proiectanți va fi respectat la milimetru. „Colaborarea cu o firmă reputată de topografie și scanare 3d reprezintă o formă de respect față de clienții care ne-au creditat cu încrederea lor totală, care au achiziționat un apartament încă din fază de proiect, Suceava nefiind un oraș învațat cu achiziția pre-sale. În acest context, am decis să apelăm la serviciile unor profesioniști adevărați, care ne garantează prin prisma profesionalismului și a portofoliului lor faptul că pe întreaga durată de execuție a lucrărilor vor utiliza cele mai noi instrumente de măsurare și monitorizare a proiectului, pentru ca la final beneficiarii să recepționeze apartamente conforme proiectului realizat la nivel de precizie”, declară Andrei Mandachi, dezvoltatorul complexului imobiliar Mandachi Twins.

Tehnologia, garanția lucrului bine făcut

Pe șantierul deschis în zona de intrare în municipiul Suceava, dinspre Fălticeni, Moara și Sf. Ilie, au fost vazute scanere 3D cu laser și au apărut drone de ultimă generație, pentru a face măsurători și expertiză topografică în timp record și cu o precizie uimitoare. „Pentru acest ansamblu oferim toate serviciile specifice în șantier, folosind tehnologie modernă, care oferă garanția lucrului bine făcut. Am început cu asistența topo în șantier și continuăm cu servicii de modelare 3D pentru structurile de beton. Nu în ultimul rând oferim și relevee tip as-built pentru verificarea planeitatii”, explică Ionuț Borta, reprezentantul companiei Graphein TopoIași, companie care oferă servicii de topografie şi scanare 3D .

Ce înseamnă toate aceste lucruri? Precizie, evitarea întârzierilor sau a costurilor suplimentare. „Asistența topo în șantier te ajută să eviți greșelile de montaj și implicit cheltuielile de remediere. Mai mult, prezența specialiștilor îți asigură un flux continuu de lucru. Trasarea elementelor în avans permite echipelor tale să își continue munca fără întreruperi”, spune Ionuț Borta.

Pentru a se asigura că viitoarea construcție este realizată conform proiectului, dezvoltatorul Mandachi Twins a apelat și la servicii de relevee 2D și 3D pentru structură de beton (proiect as-built). „Această etapă este crucială, pentru că oferă reprezentarea întregului proiect la finalizare. De aici poți avea toate informațiile necesare cu privire la dimensiunile elementelor executate, grosimea pereților sau deviațiile elementelor verticale”, explică reprezentantul Graphein TopoIași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top