Connect with us

Construirea unui nou spital la Miroslava (boli cardiovasculare) costă 300 mil. euro

Proiecte publice

Construirea unui nou spital la Miroslava (boli cardiovasculare) costă 300 mil. euro

Proiectul de construire a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în Miroslava are o valoare estimată de 300 milioane euro. Potrivit autorităților județene, jumătate din această sumă ar putea să vină din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Totuși, pentru a obține 150 milioane euro din PNRR, Iașul va intra în competiție cu alte județe, fondurile fiind limitate pe acest sector în plan la circa 1,2 miliarde euro. Iașul are și un dezavantaj major față de alte județe: nu are încă un proiect tehnic, în timp ce în alte zone din țară un astfel de proiect a fost pregătit încă de acum câțiva ani.

În ceea ce privește ceilalți 150 milioane euro, banii ar urma să fie asigurați din credite sau din bugetele instituțiilor partenere: Consiliul Județean, Ministerul Sănătății și Primăria Miroslava.

„Este o zi frumoasă pentru noi având în vedere că semnăm acest protocol de asociere – o nouă speranță în edificarea unui Institut Regional de Medicină Cardiovasculară la Iași, dat fiind faptul că cetățenii acestei zone ai țării, o treime dintre locuitorii României, sunt privați de accesul nelimitat la servicii medicale de înaltă performanță de medicină cardiovasculară”, a declarat dr. Grigore Tinică, manager al Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, cea de-a patra instituție implicată în proiect.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top