Connect with us

Copou: un nou ansamblu de blocuri cu sute de apartamente

În apropiere de teren, se construiește Cuibul Verde

Investiții private

Copou: un nou ansamblu de blocuri cu sute de apartamente

Un nou ansamblu cu blocuri cu un regim mediu de înălțime urmează să fie ridicat în Copou. Terenul de peste 2 hectare este amplasat în Fundac Ursulea, o zonă unde sunt în pregătire foarte multe proiecte imobiliare.

Proiectul publicat de Primăria Iași face referire la blocuri cu 3-4 etaje, la o înălțime maximă de 16 metri.

Amplasarea terenului (lângă teren e Cuibul Verde)

Accesul la teren se face prin Fundac Ursulea, prin intermediul unui drum privat. Planșa publicată de către Primărie nu cuprinde și propunerile de mobilare, astfel că, la acest moment, nu este cunoscut câte blocuri intenționează investitorii – persoane fizice – să construiască în zonă.

Totuși, analizând informațiile putem estima că ansamblul de blocuri va avea în jur de 500 de apartamente. În această estimare am ținut cont atât de numărul de locuri de parcare propuse (467), cât și de suprafața construită desfășurată (28.000 mp).

Un bloc cu 4 etaje are, în general, aproape 20 de apartamente. Astfel, pentru amenajarea a 500 de apartamente ar fi necesare undeva la 25 de tronsoane de bloc. În orice caz, investiția totală va depăși, probabil, 10 milioane euro.

Terenul de 21.164 mp a fost împărțit în două unități teritoriale de referință:

  • UTR 1: zonă de locuire și dotări complementare – servicii, comerț, cabinete medicale, grădiniță. Suprafață: 13.022 mp. Clădiri cu un regim maxim: subsol, demisol, parter și 4 etaje. Spațiile verzi ar urma să ocupe 26% din suprafață
  • UTR 2: zonă de locuire și dotări aferente locuirii. Suprafață: 8.142 mp. Regim: subsol, demisol, parter, 3 etaje și un 4-lea etaj parțial. Spațiile verzi ar urma să ocupe 25%.

Clădirile vor ocupa peste 7.600 mp din teren, iar suprafața construită desfășurată ajunge la 28.000 mp. În ceea ce privește locurile de parcare, 392 vor fi în UTR 1, iar alte 75 în UTR 2.

Planșa urbanistică publicată de PMI

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top