Connect with us

Covid-19: Mun. Iași a atins pragul de 5 la o mie de locuitori/Situația pe localități

Local

Covid-19: Mun. Iași a atins pragul de 5 la o mie de locuitori/Situația pe localități

Cu peste 6.100 de cazuri active, municipiul Iași a atins o rată de incidență de 5 cazuri la o mie de locuitori, în contextul pandemiei Covid-19. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către Instituția Prefectului. Conform prelucrărilor APIX.ro, în baza informațiilor comunicate de către autorități, în ultimele 14 zile au fost înregistrate în municipiu 2.624 de cazuri noi de infectare, cu 50% mai mult față de precedenta perioadă de 14 zile.

  • Cu tot cu focare, rata de incidență a municipiului trece pragul de 6 la o mie de locuitori. Amintim că autoritățile scad numărul de cazuri din focare când calculează rata de infectare la nivelul unei localități

Primarul Mihai Chirica anunța ieri că va convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) când va fi atins pragul de 5 la o mie de locuitori, iar principala propunere va fi impunerea unor restricții în transportul public. Edilul-șef afirma că, pe anumite intervale orare, mijloacele de transport vor putea fi utilizate doar de către cei care merg și revin de la locul de muncă. Intenția declarată este de a reduce din supraaglomerarea autobuzelor și tramvaielor la orele de vârf.

În ceea ce privește celelalte localități din județ, o rată de infectare mare este înregistrată în Ciurea (6,93), Miroslava (6,57), Valea Lupului (5,97) și Lețcani (5,22).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top