Connect with us

PMI pregătește restricții în transportul public/Iașul, aproape de pragul de 5 la mie

Local

PMI pregătește restricții în transportul public/Iașul, aproape de pragul de 5 la mie

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) ar putea lua un nou set de măsuri în momentul în care municipiul Iași va trece de pragul de 5 la mia de locuitori – rată de incidență în cazul pandemiei Covid-19. Acum, municipiului are o rată de 4,83. Foarte probabil, „pragul de alertă de 5 la mie”, așa cum l-a numit primarul Mihai Chirica, va fi atins în aceste zile.

„Vom restricționa, posibil, prezența anumitor categorii sociale în mijloacele de transport în comun între anumite ore, lăsând în special transportul public pentru cei care se duc și vin de la locul de muncă, fără să mai devină de fiecare dată un motiv de plimbare. Sunt magazine și piețe în toate cartierele, aprovizionarea se poate face foarte lejer pe jos”, a declarat primarul Iașului.

Mihai Chirica a vorbit și despre aglomerația din supermarket-uri și hypermarket-uri și a subliniat că, acolo unde sunt constatate deficiențe, se vor lua „măsuri drastice”.

„De asemenea, împreună cu Poliția Locală am inițiat un program de supraveghere a activității din supermarket-uri și hypermarket-uri, iar acolo unde vedem că nu se implică într-un mod activ administratorul acestor locații în vederea combaterii răspândirii virusului, vom lua măsuri drastice mergând până la închiderea activității acestora prin suspendarea autorizației de funcționare”, a mai spus primarul Chirica.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top