Connect with us

Criza Covid-19/Iași: măștile devin obligatorii în spații publice închise

Utile

Criza Covid-19/Iași: măștile devin obligatorii în spații publice închise

Începând de astăzi, în tot județul Iași au devenit obligatorii măsuri de protecție a gurii și nasului în spații publice închise și în mijloacele de transport în comun. O astfel de hotărâre a fost adoptată la sfârșitul săptămânii trecute de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit hotărârii CJSU, mijloacele de protecţie constau în măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc. Printre spaţiile publice închise, nominalizate în decizia CJSU, fără ca lista să fie una exhaustivă, se numără spaţiile comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc. De exemplu, un spaţiu public închis poate fi inclusiv scara de bloc.

„Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate nu vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate, fără mijloacele de protecţie menţionate“, se mai precizează în hotărârea CJSU.

Comitetul judeţean a mai decis instituirea carantinei în căminele şi internatele şcolare existente în judeţ, în contexul afluxului mare de cetăţeni sosiţi din străinătate din „zonele roşii“.

Amintim că toate persoanele care ajung la Iaşi din Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA şi Turcia (ţări din „zona roşie“ unde există foarte multe cazuri de persoane infectate cu Covid-19) sunt obligate să intre în carantină instituţionalizată.

De asemenea, orice persoană care ajunge la Iaşi din orice altă călătorie internaţională are obligaţia autoizolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top