Connect with us

Starea de urgență se prelungește până la mijlocul lunii mai

Utile

Starea de urgență se prelungește până la mijlocul lunii mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că starea de urgență decretată pe 16 martie va fi prelungită cu încă o lună, respectiv până la mijlocul lunii mai. Acest lucru înseamnă că toate măsurile luate de autorități la nivel central și local rămân în vigoare până pe 16 mai: starea de carantină, școli închise, suspendarea curselor aeriane din zonele roșii etc.

„Am cerut guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret, în cursul acestei săptămâni voi elabora textul iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună. Prin această epidemie avem o criză care nu e doar una de sănătate, ci este o criză care afectează întreaga economie. Va fi nevoie să se declare o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar. Nu este momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm indicațiile autorităților”, a declarat șeful statului.

Vedeți mesajul video integral al președintelui. Pentru a putea vedea situația actuală a răspândirii pandemiei puteți accesa acest link.

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top