Connect with us

Cu ce realizări se laudă șefii Aeroportului în 2019/Începe evaluarea la CJ

Utile

Cu ce realizări se laudă șefii Aeroportului în 2019/Începe evaluarea la CJ

Plenul Consiliului Județean (CJ) va aproba, miercuri, constituirea unei comisii de evaluare pentru analiza activității Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional. Același consiliu care, în majoritatea lui, l-a luat „în brațe” pe directorul Cătălin Bulgariu, deși acesta a demisionat din funcție.

Comisia de evaluare este formată din angajați ai CJ, autoritate tutelară. Comisia va fi condusă de Iogen Gânju (director tehnic CJ), secretar va fi Maria Halip (consilier resurse umane) și îi va avea ca membri pe Elena Arvinte (director economic), Elena Mărgărint (șef serviciu Fonduri Speciale), Maria Poraico (șef Serviciul Juridic) și Radu Apetrei (șef interimar la resurse umane).

Cu ce realizări se laudă CA:

  • creșterea veniturilor cu peste 10% a veniturilor, dar cu un profit mai mic („datorită constituirii provizioanelor de litigii constituite”)
  • creșterea traficului de pasageri cu circa 5% față de 2018 (1,3 mil. PAX în 2019)
  • „continuarea negocierilor cu companiile Lufthansa și Turkish Airlines în scopul deschiderii unor noi rute către Frankfurt sau Munchen, respectiv Istanbul” (din raport nu rezultă în ce stadiu sunt aceste negocieri, când au fost inițiate, cine le poartă cu exactitate sau de ce CA-ul de la aeroport ar fi în mod neapărat responsabil cu ducerea unor astfel de negocieri)
  • „au fost demarate negocieri și cu alte companii aeriene pentru operarea unor noi rute pe destinații solicitate de populația din aria de captare”
  • „ridicarea nivelului de siguranță în operarea aeroportului prin îmbunătățirea Planului de urgență al aeroportului, actualizarea Manualului de aeroport, prin analiza periodică a pericolului aviar, a procedurilor de operare și a stadiului infrastructurii aeroportuare”
  • „aprobarea proiectului de extinderea a ariei de trafic a aeroportului realizat prin fonduri europene”
  • „au fost organizate manifestări naționale și internaționale în scopul promovării județuli Iași, regiunii Moldova precum și a aeroportului Iași”
  • „reprezentanții Aeroportului au participat manifestări internaționale în scopul promovării Aeroportului și a județului Iași”
  • „s-a acordat o atenție deosebită ridicării nivelului de pregătire profesională a angajatorilor”.

Acestea sunt „principalele concluzii” ale raportului de activitate a CA astfel cum ele au fost formulate și asumate de președintele CA, Mitică Rebegea.

Totuși, realitatea nefardată de la Aeroport ne arată stagnarea proiectelor de investiții, politizarea excesivă a regiei, pierderea unor curse aeriene, întârzierea dezvoltării aerogării, conflicte permanente între factori de decizie și, în general, o instabilitate care va dăuna aerogării ieșene atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top