Connect with us

Cum afli dacă o bancă s-a interesat la Fisc despre ce venituri ai

Utile

Cum afli dacă o bancă s-a interesat la Fisc despre ce venituri ai

În situația în care o persoană fizică vrea, de exemplu, să ia un credit, banca are posibilitatea să verifice la Fisc veniturile acesteia. În acest sens, românii pot verifica online oricând dacă banca a cerut informații despre veniturile lor, cu ajutorul Spațiului Privat Virtual (SPV) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), scrie Avocatnet.ro.

Românii au posibilitatea de a fi la curent cu propria situație fiscală cu ajutorul SPV. Astfel, acest serviciu online al ANAF permite obținerea mai multor documente în format electronic, printre care și interogările pe care le fac băncile la Fisc privind veniturile unei persoane fizice. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla atunci când cineva vrea să primească un credit bancar.

Orice contribuabil poate să se înregistreze în SPV, iar pentru folosirea contului este necesară fie o aprobare electronică (verificarea numărului de înregistrare a unei decizii anuale de impunere, de exemplu), fie o aprobare la un ghișeu al Fiscului, fie aprobarea online în urma unui apel video.

Citește articolul integral pe Avocatnet.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top