Connect with us

Modificări la Legea ANL: se reduce prețul de vânzare la locuințe

Utile

Modificări la Legea ANL: se reduce prețul de vânzare la locuințe

Ministerul Dezvoltării are în dezbatere publică un proiect de act normativ care aduce mai multe modificări la Legea ANL, iar una dintre schimbări face referire la reducerea prețului locuințelor către tineri.

Valoarea de vânzare reprezintă valoarea de investiție a construcției, diminuată cu contravaloarea sumelor rezultate din cuantumul chiriei reprezentând recuperarea investiției, calculată în funcție de durata normată de funcționare a clădirii, reținută de autoritățile administrației publice locale, și actualizată cu rata inflaţiei, comunicată de către Institutul Naţional de Statistică. Rata inflației se calculează de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia”, se arată în proiectul autorității centrale.

Oficialii ministerului spun că prevederile din proiect vor determina un preț de vânzare similar cu cel din anul 2019, în contextul în care prețul unei locuințe ANL se va baza pe costul de construcție al imobilului, din care se vor scădea amortizarea și costul chiriei plătite de tinerii care locuiesc în acel apartament și care doresc să îl cumpere.

  • Prețurile de vânzare și chirie ale locuințelor ANL destinate tinerilor au fost mărite semnificativ, în unele cazuri dublate, în anul 2020. Scopul acestui program este să vină în ajutorul tinerilor, astfel am găsit o soluție pentru a readuce prețul de vânzare al acestor locuințe la o valoare similară celei din 2019 – ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Mai jos, puteți consulta proiectul de act normativ propus de Ministerul Dezvoltării:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Continue Reading
MCM Construct - Banner
Articole similare

Articole din categoria Utile

To Top